Põdrad “varjavad” end jahimeeste eest looduskaitsealal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Põdrad kaasikus.  Kaasik. Foto: Urmas Lauri

Esimestelt tänavustelt põdrajahtidelt loodetud saaki ei saadud, sest põdrad püsivad looduskaitsealal. Foto Urmas Lauri

Käimasoleval põdrajahihooajal pole jahimehed loodetud saaki saanud, sest põdrad "varjavad" end Matsalu looduskaitsealal.  

"Ei saa öelda, et põtru üldse ei oleks, aga esimesed jahid olid ikka päris nukrad," ütles keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm. Ta lisas, et nüüd on jahimeestel õnnestunud põtru lasta, kuid mitte sellisel hulgal nagu tavaliselt sügiseti.

Põdrapõua põhjusena nimetas Ulm sooja sügist – põdrad püsivad Matsalu looduskaitsealal, kus neil on hea toidubaas ja rahu, sest kaitsealal suurt jahti ei peeta. Tavaliselt hakkavad põdrad luhtadelt välja tulema pärast sügisesi veetõuse ja külmasid, mil maapinnale tekkiv koorik ajab loomad mujalt toitu otsima. 

Põdrajahihooaeg kestab 15. septembrist 15. detsembrini. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hahaa
8 aastat tagasi

esimesed jahid olid siis tegelikkuses ju toredad, loomad jäid ellu. Nüüd kus sead on hävitamisele määratud võiks tõesti mõni loom ikka metsa jääda. Meie väliskülalised, Saksamaalt ja Hollandist on igatahes pidevalt sillas ju põtru näevad. Kitsi neil on aga põtru mitte. Niiet me võiks pigem nende pildistamise ja vaatamisega raha teenida, kui neid järjest loojakarja saata.

Karuott
8 aastat tagasi

just rahvuspargi territooriumil on jahipidamine keelatud…ja kalapüük erilubadega…

Ats
8 aastat tagasi

Mida see inspektor Matsalu looduskaitsealaks nimetab, kas Matsalu rahvusparki?

õ
8 aastat tagasi

Vahel tahaks mõnda looma ikka peale loomaaia metsas ka veel näha!

pook
8 aastat tagasi

Kammige Paralepa läbi. Sealt leiate nii mõnegi põdra.