TOP 100: Eesti suurimad ettevõtted

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

postimees topEkraanitõmmis Postimehe videost.

Postimees reastas juba kolmandat korda Eesti sada suurimat ettevõtet käibe järgi. Väga suuri muutusi nende aastate jooksul pole olnud. Esikümnik on kolmel aastal püsinud lausa muutumatuna (tõsi, kohad on siiski mõnevõrra muutunud).

Ka 100 suurima ettevõtte kogukäibed on olnud stabiilsed ulatudes viimase neljal aastal 18 miljardi euro kanti. Kui vaadata nende kogukasumit, siis on kahel aastal toimunud väike kasv – 2013. aastal kasvasid 100 suurima ettevõtte kasumid kokku 6,8 protsenti 1,14 miljardi euroni ning eelmisel aastal 4,8 protsenti 1,19 miljardi euroni.

Kui vaadata 10 suurima ettevõtte tegevusvaldkondi, siis seal on kolm tööstusettevõtet (Ericsson Eesti, Eesti Energia ja BLRT Grupp), neli kaubandusettevõtet (Tallinna Kaubamaja, Maxima Eesti, Rimi Eesti ja Neste Eesti), üks naftasaaduste kaupleja (Baltic International Trade), üks laevafirma (Tallink) ja üks pank (Swedbank).

Vaata Eesti suurimate ettevõtete TOP 100 ja videointervjuud Postimehe veebist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments