Lihula Eurovisioon on üle-eestilise edulugude konkursi võitja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

LIhula eurovisioonFoto: Lihula Valla Teataja

Eile toimus Narvas selle aasta Haridusfestival, kus anti üle ka selleaastased üle-eestilise „Ettevõtliku Kooli“ edulugude konkursi preemiad. Kategoorias “Parim noorte algatus” võitis Lihula Eurovisioon, mis sai ühtlasi ka Swedbank eripreemia kogukonna kaasamise eest, kirjutab Lihula Valla Teataja.

„Uskumatu, kuidas ümbritsevate inimeste kaasabil võib ühest tühipaljast mõttest saada midagi nii võimsat. Ma ei oska öelda muud, kui et olen üli-üli-ülitänulik, et meil on selline kogukond, sellised inimesed, selline vald, selline kool. Usun, et üheskoos tegutsemise jõud on see, mis muudab kõik võimalikuks,” kommenteeris Eurovisiooni üks kolmest peakorraldajast Eliise Tiidussalu.

„Me tahtsime alguses lihtsalt seda, et koolis oleks tore sündmus, kuid näha, kuidas see kasvab, kasvab, kasvab ja olla selle kasvamise protsessi sees kuni tänase hetkeni välja, on olnud nagu ameerika mäed. See on ehe näide, et tuleb julgeda suurelt unistada, sest niimoodi saab võimatu võimalikuks,” lisas Epp Sillukse.

Kogu Eurovisiooni tehnilise teostuse eest vastutanud Heini Heinlaid ütles peale auhinna kättesaamist: “Meie eduloo tänase ettekande ajal oli väga selgelt näha, kui kaasahaarav meie Eurovisioon on. Ettekandel näitasime osaliselt ka ühte videolõiku ja see oli väga hea tunne, kuidas Lihula noored suutsid ka video vahendusel kuulajatel naeratuse suule tekitada ning huvi äratada.”

"Ma olen jumala rahul ja ülimalt uhke. Samas, kui mõelda sellele lisatööle, mida õpilased ja õpetajad tegid, siis see on neile vääriline tunnustus ning Lihula on selle tiitli auga välja teeninud,” kommenteeris Lihula Gümnaasiumi direktor Janar Sõber. „Lisaks teeb head meelt Swedbanki auhind, mis anti kogukonna kaasamise ning koolielu mitmekesisemaks muutmise eest.”

Lõpetuseks ütles Janar, et tal on plaanis esimesel vabal hetkel võtta see aeg, et need Youtube’is olevad Eurovisiooni esituste klipid taas üle vaadata, ning soovitab seda kvaliteetset meelelahutust ka teistele.

Eduloo „Euroopa noortenädal ja Lihula Eurovisioon” juhendajad olid Lihula Gümnaasiumi huvijuht Hilje Tammaru ning Lihula valla info- ja arenguspetsialist Kristi Märk. Eurovisiooni logo ja animatsiooni autor on Ain Saare. Seda suurejoonelist õhtut juhtisid Eliise Tiidussalu ja Roger Tibar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lp Lääne Elu
8 aastat tagasi

Kui teid eemalt jälgida, hakkab silma see, et te pöörate suurt tähelepanu oma maakonna teatud piirkonna väikese tähtsusega sündmustele. Kajastate aga tagasihodlikult mõne piirkonna vabariikliku tähtsusega sündmusi/üritusi. Kopeerite väikese kogukonna ajalehe kirjutusi, selmet ise kohal olla ja siis ise objektiivselt/subjektiivselt asjast kirjutada. Oleks aeg oma taset tõsta. Seda mitte lugude objektide, vaid teie enda loetavuse ja soliidsuse ning lugupeetavuse suhtes.