Haapsalut väisab Kanada jutuvestja

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

2771_17749_v_g_Lugude_jutustamise_festivali_Jutupuhad_loeng-kohtupo78uDan Yashinsky. Foto: Rahvakultuur.ee

3. novembril külastab Haapsalu kolledžit Kanada professionaalne jutuvestja, kirjanik ja kogukonna aktivist Dan Yashinsky, kes ühtlasi viib kolledžis läbi jututunni.

Jututund algab kell 12.15. Yashinsky vestleb inglise keeles, kuid kohal on ka tõlk.

Yashinski mõtiskleb enda kui jutuvestja, kuulaja ja õpetaja elu üle. Lisaks näitab ta, kuidas lood on justkui maakaardid, mis juhatavad meid nii kujuteldavatel kui ka tegelikel radadel.

Yashinsky on esinenud festivalidel maailma eri paigus. Kanadas on Yashinsky teinud palju tänapäevase jutuvestmistraditsiooni edendamiseks. Yashinsky on olnud Kanada suurima jutuvestmisorganisatsiooni, lugude jutustamise festivali ja jutuvestmiskooli asutajate hulgas.

1978. aastal algatas Yashinsky vaba mikrofoniga jutuvestmisõhtute sarja „1001 Friday Night of Storytelling”. Veel on Yashinsky loonud Kanada koolide jaoks jutuvestmisel põhineva õppeprogrammi. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Gen
8 aastat tagasi

Mis pangast ta on ?? ?