0

MK-etapil teise koha saavutanud Kuusk koondisse ei pääsenud

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kristina Kuusk (vasakul) ja Erika Kirpu ründasid tihti ühel ja samal ajal, finaalmatšis tehti kokku kaheksa duublit. Foto: Lembit Peegel

IMG_7374Kristina Kuusk. Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetusel Itaalias Legnanos epeevehklemise maailmakarikaetapil eestlastest parimana teise koha saanud Haapsalu vehkleja Kristina Kuusk koondisse ei pääsenudki.

Individuaalvõistlusel alistas Kuusk esimeses kohtumises venelanna Tatjana Gudkova torgetega 12:11. Järgmise vastase hiinlanna Yujie Suni alistas Kuusk 4:2. Lõunakorealannast Lam Shin A-st oli Kuusk üle torgetega 6:5. Veerandfinaalis tuli Kuusele vastu ameeriklanna Katarzyna Trzopek, kes alistus kindlalt torgetega 15:8. Võit ameeriklanna üle kindlustas koha poolfinaalis.

Poolfinaalis kohtus Kuusk venelanna Violetta Kolobovaga, kelle alistas torgetega 11:10. Finaalis tuli kahjuks tunnistada hiinlanna Yiwen Suni 15:14 paremust. Tasuks MK-etapi teine koht.

Päev hiljem alanud naiskonnavõistlusse Kuusk paraku ei kuulunud ja pidi turniiri jälgima tribüünilt. Koondise peatreener Kaido Kaaberma koostab neljaliikmelise naiskonna kahest ebetabelijuhist ja kahest enda valitud vehklejast. Edetabeli alusel pääsesid koondisse individuaalturniiril 22. kohaga lõpetanud Erika Kirpu ja alagrupis 4 võitu ning 2 kaotust teeninud, kuid seejärel playoff-ringis kaotanud Katrina Lehis (108. koht). Ülejäänud kaks kohta täitis Kaaberma Irina Embrichi (6. koht) ja Julia Beljajevaga (61. koht). Kaaberma ise põhjendas valikut sellega, et laupäeva keskpäeval, mil oli viimane aeg koondis üles anda, polnud Kuuse medalivõit veel teada.

Peale Kuuse ei pääsenud naiskonda ka Legnanos MK-etapil  hea võistluse teinud ja 7. koha teeninud Nelli Paju.

13.–15. novembril Hiinas Nanjingi MK-etapil on koha naiskonnas kindlustanud edetabeli tippu kerkinud Kuusk ja Embrich. Edetabelis vastavalt 3. ja 4. positsioonile langenud Kirpu ja Lehis peavad lootma nüüd vaid peatreeneri armule. Sama käib ka 5. kohale tõusnud Paju ja 6. kohale langenud Beljajeva kohta.  

Eesti epeenaiskond alistas Legnanos MK-etapil esimeses kohtumises Šveitsi 31:24, kuid pidi järgmises kohtumises tunnistama Venemaa 45:35 paremust. Turniiril 5.–8. koha matšis kaotati esmalt Hiinale 45:38, kuid võit Poola üle tagas eestlannadele 7. koha.

Samal ajal Šveitsi pealinnas Bernis meeste epeevehklemise MK-etapil jõudis poolifinaali ja saavutas kolmanda koha Nikolai Novosjolov. Sten Priinits piirdus 50. kohaga, Marno Allika põhiturniirile ei jõudnud.

Samas koosseisus meeskondlikku turniiri alustanud eestlased kaotasid avaringis Jaapanile 39:45. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz