Euroopa ametnikud vaatasid Volkswageni rikkumistele läbi sõrmede

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Volkswagen põrnikas

Volkswagen. ARHIIV

Euroopa keskkonnaametnikud vaatasid Volkswageni rikkumistele läbi sõrmede, kuigi neid hoiatati juba rohkem kui kaks aastat tagasi, kirjutas esmaspäeval ajaleht Financial Times.

Väljaande valdusesse sattunud dokumentide kohaselt oli autotootjate heitmepettus Euroopa Liidu juhtkonnas teada ja selle üle vaieldi juba ammu enne seda, kui USA võimuesindajad väärkasutuse paljastasid.

Ajalehe andmetel hoiatas muu hulgas EL-i endine majanduskomissar Janez Potocnik juba 2013. aastal ühenduse ametnikke ebakohtadest heitmenäite puudutavates regulatsioonides. Financial Timesi informatsiooni kohaselt aga märgati esmakordselt vastuolu laboratooriumitestide ja tegelikke heitmenähtude vahel juba 2011. aastal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz