Saarlased kasutavad supersegudes läänlaste kanepijahu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Eduard Laur

Karin Kuusemaa Tammejuure kanep(2). Foto Eduard Laur

Karin Kuusemaa Tammejuure kanepitalust. Foto Eduard Laur

Saaremaal toodetavates supertoitude segudes kasutatakse Läänemaal toodetud kanepijahu.

Tänane Saaremaa ajaleht Meie Maa kirjutab Saaremaal sel aastal tegevust alustanud ettevõttest BoostMe, mis  toodab supertoitude segu, mida oleks võimalik mugavalt ühe luiskatäiega smuutidele lisada.

Oma segude tarbeks hangivad noormehed toorainet suures osas Eestis, muuhulgas kasutatakse Martna vallas tegutseva Tammejuure talu kanepijahu.

Karin Kuusemaa Tammejuure talust ütles koostöö BoostMe’ga on kestnud aastajagu ja tavaliselt tellivad nad jahu kolme kilo kaupa.

„Neid, kes väikeses koguses meie jahu võtavad on juba päris mitmed, peamiselt restoranid, mõned kohvikud ja pagarikojad,” ütles Kuusemaa. Tema sõnul tervisetoodete ja mahetoorainest toodete kasutamine suureneb, sest inimesed tahavad saada looduslikke tooraineid.  

Martna vallas Suure-Lähtrus tegutsev Tammejuure mahetalu on Eestis ainus, mis toodab mahe kanepijahu. Suurem osa toodetud kanepijahust realiseeritakse Kuusemaa sõnul poodides.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
8 aastat tagasi

Mahetalu kasvatab juba 6 aastat seda toidukanepi sorti, kus ei ole mõnuaine sisaldust. Niiet “kakaputukas”, sa ei pea selle pärast muret tundma 🙂

Tont.
8 aastat tagasi

Vàga hea algatus,sest kanep on looduslik ja kindlasti aitab kaasa autojuhtide fantaasiavòime suurenemiselele mahedalt. Mis ongi ju mahetalu eesmàrk. ? Loodetavasti on oodata ka kanepi -koolat.

Karin
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Kanepijahu on tuntud kui proteiinirikas tervisejahu, kiudainete rohkuse tõttu parandab seedimist ning samuti toidab keha eluks vajalike mineraalainetega. Fantaasiavõime suurenemisega ei ole kuidagi seotud. Võid end kurssi viia, googeldades erinevaid mahekanepitooteid, nt. https://store.nutiva.com/hemp-protein/