0

Läänemaa sügisene koolijalgpall lõppes Haapsalu põhikooli võiduga

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

12081578_921281324608575_224857227_nHaapsalu põhikooli I võistkond. Foto: Vadim Konov

Läänemaa koolide jalgpalli sügisesed meistrivõistlused on lõppenud. Traditsiooniliselt on sügisel meie maakonnas kavas kolm koolide turniiri. Võistlevad gümnaasiumide poisid, põhikoolide tütarlapsed ja poeglapsed.

Viimased medalikomplektid jagasidki Haapsalus toimunud Läänemaa koolispordi liidu meistrivõistlustel välja 7.-9. klassi poisid. Kokku osales üheksa võistkonda ja võitjaks tuli Haapsalu põhikool. Jalgpallivõistlused on Läänemaa koolide hulgas väga populaarsed ja igal aastal paraneb ka osavõtjate mängutase. Käesoleva õppeaasta kolmel esimesel jalgpalliturniiril osales 19 võistkonda ja kõikidel võistlustel võis näha väga head jalgpalli.

Karm kadalipp ja huvitavad kohamängud

Läänemaa koolispordi liidu 7.-9. klasside jalgpalliturniirist võttis osa kaheksa kooli, üheksa võistkonnaga. Peakohtunik Aavo Tomingas oli koolid jaganud kahte alagruppi. Selle aasta võistluste erinevus oli see, et eelnevatel aastatel poolfinaale ei peetud. Seega ei pääsenud alagrupist edasi medalimängudele mitte kaks paremat vaid alagrupi võitja. Alagrupi teine läks kohtuma pronksile, alagrupi kolmas viiendale kohale jne. Seega mingit libastumist ei tohtinud kõige kõrgemate eesmärkidega võistlustele tulnud koolid endale lubada.

Esimesest alagrupist väljus võitjana Haapsalu põhikooli I võistkond. Kuid alagrupi tähtsas mängus Taebla gümnaasiumi vastu tuldi rongi alt välja alles lõpusekunditel. Teise alagrupi võitis ilusat mängu näidanud Lihula gümnaasium. Pronksmedalitele hakkasid mängima alagruppide teised, Taebla gümnaasium ja Haapsalu põhikooli II võistkond.

Pronksikohtumises suutis Haapsalu põhikooli II võistkond tulemusega 2:1 alistada Taebla gümnaasiumi. Esikohakohtumine oli päeva parim. Noored jalgpallurid näitasid head ja tehnilist jalgpalli. Mõlemapoolsete momentidega mängus oli seekord sportlik õnn Haapsalu põhikooli I võistkonna poolel ja tulemusega 2:1 võitsid just selle kooli jalgpallurid Läänemaa KSL meistritiitli.

Meie noorte mänge jälginud Läänemaa U17 eliitvõistkonna vastne peatreener Igor Prins ütles peale turniiri, et silma hakkas palju häid mängumehi. Prins rõhutas, et sellel turniiril paistsid Läänemaa noored silma distsiplineeritusega. Näiteks kohtunike otsuste vastu ei appelleeritud.

1. Haapsalu põhikool I ( Robin Ulla, Andre Kaja, Joosep Palm, Mattias Lao, Eenok Nõlvak, Vadim Konov, Siim Suitsberg, Morten Saar, Karmo Einmann. Õpetaja Erkki Lass, treener Aavo Tomingas)
2. Lihula gümnaasium (treener Jaanus Getreu, õpetaja Mairo kanter)
3. Haapsalu põhikool II (õpetaja Erkki Lass, treener Aavo Tomingas)
4. Taebla gümnaasium (õpetaja Enn Kerge)
5. Risti põhikool (õpetaja Ulrika Tülp)
6. Oru kool (õpetaja Renno Silde)
7. Palivere põhikool (õpetaja Väino Munskind)
8. Virtsu kool (õpetaja Eduard Brock)
9. Ridala põhikool (juhendaja Mati Valk)

Kolmel sügisel peetud jalgpalliturniiriga on medaleid võitnud viis Läänemaa kooli. Edukaim on seni olnud kolme medaliga Lihula gümnaasium.

Läänemaa koole ootavad ees Eesti KSL meistrivõistlused

Läänemaa koolidele ei ole jalgpallisügis veel lõppenud. Kõiki parimaid Läänemaa koole ootavad ees Eesti KSL meistrivõistlused. Kõige esimesena sõidavad Rahvaliiga meistrivõistluste finaalturniirile Taebla gümnaasiumi 7.-9. klassi poisid. Neile toimub turniir 8.oktoobril Raplamaal, Valtus. Sama kooli 10.-12. klassi poisid osalevad ka gümnaasiumide Rahvaliiga meistrivõistluste finaalis. See toimub päev hiljem Valtus.

Meistriliiga finaalturniiridest osavõtvad koolid mängivad Viljandis ja Paides. Haapsalu põhikool osaleb 6. oktoobril Paides 7.-9. klasside meistriliiga finaalis. Viljandis toimub 7. oktoobril tütarlaste 7.-9. klassi finaalturniir, kust võtavad osa Lihula gümnaasium ja Taebla gümnaasium.

Rahvaliiga ja meistriliiga turniiride vahe on selles, et Rahvaliigas mängivad jalgpallurid, kes ei oma jalgpallurilitsentsi.

Eelmisel õppeaastal läks Läänemaa koolidest kõige paremini Lihula gümnaasiumi tütarlastel , kes tulid Eesti koolispordi liidu meistriks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz