Haapsalu linnuse ideekonkursi töid näeb arhitektuurimuuseumis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu 03_edited-2. Piiskopilinnuse ideekonkurss.

Piiskopilinnuse ideekonkusri võidutöö "Salaaed". KAOS Arhitektid OÜ 

Järgmisest nädalast näeb Tallinnas Eesti arhitektuurimuuseumis Soolalao 0-korrusel näitust Haapsalu piiskopilinnuse arhitektuurse ideekonkursi võistlustöödest.

Piiskopilinnuse ideekonkursiga soovis Läänemaa muuseumide sihtasutus saada ideid, milline võiks välja näha väikesesse linnusesse kavandatava keskaja muuseumi arhitektuur: kus võiks olla uus sissepääsupaviljon ja kohviku asukoht ning kuidas muuseumis liikuda arvestades, et aastaringi rajatav tegevusmuuseum–teemakeskus paikneb keldrites ja kolmel maapealsel korrusel.

Konkursile laekus neli võistlustööd, millest parimaks tunnistas žürii KAOS Arhitektid OÜ noorte arhitektide võistlustöö „Salaaed”.

Haapsalu linnuse ideekonkursi töödega koos näeb näitusel "Kaks linnust. Haapsalu ja Narva linnuse rekonstrueerimise ideevõistlused” Narva linnuse arhitektuurikonkursi töid.

Narvas oli eesmärk leida Narva linnuse territooriumile ja hoonetele terviklahendus. Linnusesse kavandatav avastuskeskus peaks muutma piirkonna Eesti ja Euroopa esindusobjektiks ning kandma seejuures piirkonna ajaloolist väärtust. Võiduprojekt on kavas realiseerida osaliselt juba 2018. aastaks ning tervikuna 5 aasta jooksul.

Näitus Soolalao 0-korrusel on avatud 8. oktoobrist 8. novembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments