Kuursaal ei teeninud loodetud tulu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

MKL-23kuursaalHaapsalu kuursaali perenaine Margit Välja. Foto: Arvo Tarmula

Tänasel Läänemaa ettevõtluspäeval rääkis Haapsalu kuursaali perenaine Margit Välja, et kuursaali investeeritud 120 000 eurot sel hooajal tagasi teenida ei õnnestunud. 

Välja sõnul kulus suurim hulk raha uue sisekujunduse projekteerimiseks ja teostamiseks. „Püüdsime kuursaali muuta nooruslikumaks, kui ta senini oli olnud,” põhjendas Välja investeeringut. See oli riskantne tegu, millega kaotasime osad kliendid, rääkis Välja.

Kõige suuremaks prohmakaks pidas Välja personali valikut. Väikses kohas nagu Haapsalu on äärmiselt raske leida häid töölisi, kes oleks valmis töötama ainult 3 kuud. „Kõik tublid töötajad on püsivatesse ametisse ära värbatud,” nentis Välja. 

Tuleval aastal algavad ettevalmistused mais, kõigile avatakse uksed juunis. „Edaspidi püüan tööle võtta ainult töökogemusega töötajaid,” sõnas Välja. 

Haapsalu kuursaal on viieks aastaks rendile võtnud Hunt Kriimsilm OÜ, kes peab ka Tallinna vanalinnas õllebaari Hell Hunt.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noor
8 aastat tagasi

Igal aastal olen kuursaali külastanud vähemalt 4-5 korda. Sel aastal üks kord. Lihtsalt ei suutnud sellise sisekujundusega kuursaalis end hästi tunda. Kogu glamuur ja sära oli kadunud. Mingi segane jama. Sama räägivad ka minu sõbrad ja ka vanaema sõbrannade punt. Igal juhul kaotasite tavalised Haapsalu inimesed. Tegelikult on kuursaalis toit ja teenindus natuke väiksema tähtsusega, me läheme sinna fiilingu pärast…..
Tõepoolest, kutsuge Sirje Ginter tagasi!

Finantsist
8 aastat tagasi

See oleks ju küll siis kullaauk, kui 4 kuuga suudaks puhtalt kätte saada 120000.- euri, ehk siis 30k kuus ehk 1000 euri päevas, millele lisanduvad kõik kulud, palgad ja maksud ning niimoodi iga jumala päev!!! Tuleb välja et Tallinnas on see võimalik, aga Haapsalu valmistas pettumuse?

põnevil
8 aastat tagasi

Kuidas Kuursaal küll järgmisel aastal endale personali nii leida loodab…

Kenneth
8 aastat tagasi

Kuna tegemist on projektitööga, siis peaks olema töötajate palk ka projektipõhine. Nagu – kolm kuud tehakse tööd ja siis minnakse laiali. Mingeid vahetusi jms ei peaks olema. Võtad proffid tööle… ja igaüks saab hooaja lõpuks nii palju kui ta teeninud on. Protsendipalk on selle karmi asja nimi mida ükski tööandja ei armasta. Sest JUMALA EEST. Äkki läheb mul liiga hästi ju.

ATS
8 aastat tagasi

põhi on Saue õllekas…elame näeme…

Urmas
8 aastat tagasi

Pärast Sirje Ginterit algaski kuursaali tegemistes pidev langus. Loodame, et nüüd on põhjas ära käidud. Aeg oleks omanikul hakata tõelisi tegijaid hindama.

Muideks
8 aastat tagasi

Kuursaali perenaisele ei pidanuks see olema uudiseks, et Haapsalus on väga heast teenindajate kaadrist puudus olnud kogu aeg. Mäletan seda ka Sirje Ginteri ajast, aga tean ka seda, et eelnevalt, enne avamist korraldas ta mitmeid õppepäevi ja kuursaali sisse töötamise ajal oli ta vähemalt alguses pikalt kohal ja ööbis ka samas majas.

tt
8 aastat tagasi

Juhtusin suvel Kuku raadiost kuulama Memoria saadet, kus Jüri Kuuskemaa nimetas( kirjeldan mälu järgi ja võin mõne sõnaga eksida), et praegune Kuursaali stiil(pubi) ja töötajate riietus(teksad) ei sobi Haapsalu külastajatele mõeldud kuvandiga, mis on mõnusalt väikekodanlik, daamid ja härrad jalutamas promenaadil. S

külastaja
8 aastat tagasi

Menüü oli kuursaalis sel aastal väga kesine,sealt polnudki midagi valida,sellepärast ka inimesed enam teist korda ei tulnud.Tutvuge Sirje Ginteri aegsete tegemistega kuursaalis,alati oli palju rahvast,oli väga hea kultuuriprogramm ja ka menüü oli mitmekesine.Ja ärge süüdistage oma töötajaid selles,juhtkonnal jäi töö tegemata,puudusid oskused juhtimises ja töö õiges korraldamises.

Margit Välja
8 aastat tagasi
Reply to  külastaja

Tõin oma ettekandes välja, et oli keeruline leida lühikeseks perioodiks tasemel töötajaid. Tegu ei olnud mingiski mõttes kellegi süüdistamisega.
Lõppkokkuvõttes olid kõik meie noored tublid, kes andsid endast ja lähtuvalt oma oskustest parima.
Kultuuriprogrammi osas ei ole ma Teiega siinkohal nõus kuna erinevaid kultuurisündmusi toimus kuursaalis palju, nii kultuurikeskuse poolt korraldatud kui ka ma meie endi poolt.

Arutleja.
8 aastat tagasi

Õllekana hakkab asi toimima pärast Saue kohviku sulgemist detsembris.