Eesti Päevaleht: Eston Kohver sai vanglas kapolt sõnumeid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

ESTON KOHVERI KOHTUPROTSESS PIHKVAS, ESTON KOHVER lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES

Eston Kohver tänavu augustis Pihkva kohtus. SCANPIX

Kapo peadirektori asetäitja Aleksander Toots ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Eston Kohver sai vanglas kapolt sõnumeid, vahendab BNS.

Toots rääkis Päevalehele, et Kohver pidas end vangistuses väärikalt üleval ja see näitab, et kaitsepolitsei suutis oma ülesande täita ja talle vastavaid sõnumeid edastada.

"Estoni jaoks oli ülioluline teada, et me ei hülga teda. Ja ta sai selle sõnumi," ütles Toots. Kuidas täpsemalt sõnumeid edastati, Toots ei täpsusta. Ka aitas Tootsi sõnul ajakirjandus Kohverit.

"Kui oled piiratud infoväljas, läheb sulle väga korda, mida sinust arvatakse. Nii et jah, ajakirjandus aitas Kohverit. Talle läks väga korda, mida kirjutati lehtedes ja mida arvasid Eesti inimesed, milline oli poliitiline seisukoht ja rahvusvaheline toetus. Olles piiratud infoväljas, kus sinuga manipuleeritakse, on iga tilk värsket infot, hapnikku ülioluline," rääkis Toots.

Toots kinnitas, et Kohver rööviti Eesti territooriumilt ja videokaadrid tema viibimisest Venemaa territooriumil on manipuleeritud.

"See on klassikaline trikitamine. Kõik oleneb, millise nurga alt midagi filmiti. Kust filmiti Kohverit ja kust piiriposti. Ning millal filmiti," ütles Toots. "Kui Kohver oleks olnud Vene territooriumil, poleks olnud vaja sellist sõud teha," lisas Toots.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
8 aastat tagasi

Nüüd siis on “Tartu rahuleping” piirina maksev?
U.Paeti allkirjaga Piirilepingu järgi on Petserimaa Venemaale kingitud!

Jüri Estam
8 aastat tagasi

Petserimaa on osa Eesti Vabariigi territooriumist. Kohver ei saanud kuidagiviisi viibida Venemaal, s.t. mitte tema röövimise hetkel.