Valitsus ei ole Lääne-Nigula valla kirjale vastanud

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Taebla kooliarutelu 012 (Mikk Lõhmus)Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus ja maaeluministeerium ei ole Lääne-Nigula vallavalitsuse kirjale vastanud, ehkki kirja saatmisest on möödunud rohkem kui kaks nädalat.

 „Ei saa öelda, et olen pettunud, kuid ka midagi lootustandvat ei ole,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Tema sõnul oleks kõige kurvem, kui kiri jääbki vastuseta.

Lõhmus lootis saada konkreetseid juhiseid, kuidas peaksid vallaametnikud tegutsema, kui sigade Aafrika katk peaks tabama Atriale kuuluvat Linnamäe sigalat, kus on 7000 siga.

Valitsuse riigikantselei referent Sirje Alliksoo ütles, et kiri edastati neli päeva pärast saabumist maaeluministeeriumile, kes koostab kirjale vastuse.  

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe sõnul on vastus kooskõlastamisel. Mäe lubas, et vastus edastatakse vallale selle nädala esimeses pooles.

„Seaduse järgi on kirjale vastamiseks aega 30 tööpäeva,” põhjendas Mäe, miks ei ole senini vastatud.

Lääne-Nigula vallavalitsus pöördus valitsuse ja maaeluministeeriumi poole 4. septembril. Pöördumises heideti ette tegevusplaani ja käsuliini puudumist. Samuti päriti aru, kes peab seakorjuste matmispaigas tegema põhja- ja pinnavee järelseiret ning vastutama, kui reostus jõuab siiski põhjavette; kelle kohustus on rajada matmispaiga ümber aed ja korraldada järelevalvet.

Lõhmuse hinnangul on tegemist elutähtsate küsimustega, millele on vaja kindlasti vastus saada. „Täna ma neile küsimustele vastata ei oska,”nentis Lõhmus. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maalt+ja+hobusega
8 aastat tagasi

Lääne-nigula vallavalitsejad peaksid ka oma peaga õppima mõtlema,mitte veeretama asja valitsuse kaela,sest valitsusel on niigi rasked ajad-pagulased,korruptsiooniskandaalid ja Eston Kohvri juhtum lahendada-sigadega peaks ikka kohalikul tasemel hakkama saama,kui nad just üleriigilise tähtsusega sead ei ole

kodanik
8 aastat tagasi

Kummaline valitsuse reaktsioon. Ühelt poolt on katkuga tegelemine top prioriteet, meedias küllalt oleme lugenud, kuidas tegutseda tuleb välkkiirelt. Sigu tapetakse tuhandete kaupa sisuliselt samal päeval peale laboritulemuste saamist. Kui nüüd küsitakse selle teema eest vastutust kandvalt minsiteeriumilt juhiseid, siis “on aega kirjale vastata 30 päeva”. paraku, mitte midagi ei ole teha, kogu maaeluministeeriumi tegutsemine sigade katku teemadel näitab ebaprofessionaalsust. Mis tähendab, et maainimesel kes peab kahte siga on täielik õigus oma sigu kaitsta. Kummaline on ka see, et nüüd kus väiketalupidajate sigadepidamine vägivaldsete seadustega sisuliselt päevapealt lõpetati on ka sigade katku teema nagu maa alla kadunud.

Andrus
8 aastat tagasi

Kõige kurvem oleks vast ikka see epideemia ise! mitte kui kirjale ei ole vastatud.

&
8 aastat tagasi

L Nigula on ääremaa, pealegi kõrgtasemel puhastada lastud, mis seakatku siis nii väga kardate?

&
8 aastat tagasi

Pole vallavalitsust ûldse vaja,kui vaid riigilt kõike ootate.