Savisaare süüasjas tuli kahtlustus ka Kunmanile ja Reiljanile

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Ametlikult kinnitamata andmetel on Tallinna keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaare korruptsioonikaasuse raames saanud kahtlustuse ka suurettevõtja Vello Kunman ja endine tipp-poliitik Villu Reiljan.

Kaitsepolitsei pidas teisipäeval korruptsioonis kahtlustatavana kinni Savisaare. Ühtlasi on selgunud, et juhtumiga on kahtlustatavana seotud veel ka ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg, kes on kinni peetud.

Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses. 

Teisipäeval esitati kahtlustus ka mitmele inimesele, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises. Kõik kahtlustatavad on Eesti kodanikud. 

Alates teisipäeva hommikust teostavad kaitsepolitsei ametnikud menetlustoiminguid mitmes kohas ning mitme inimese suhtes. Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments