Addinoli II Lääne-Eesti rahvaralli oli pingeline

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nädalavahetusel Martna ja Kullamaa teedel sõidetud Addinoli II Lääne-Eesti rahvarallil startis 79 võistkonda, läänlasi oli kaheksas eri võistlusklassis stardijoonel 12.

Et kõigis käimasolevates sarjades on lõpptulemus veel lahtine, sõltus selle ralli tulemustest ka aasta järjestus.

Korraldajad olid võistlejatele ette valmistanud tavapärasest natukese aeglasemate takistustega raja, mis  tähendas, et kui taheti kõrges mängus olla, ei tohtinud endale lubada ühtegi eksimust.

Ralli sõideti karussellsüsteemis ja läbiti 8 lisakatset.

J16 klassis olid stardijoonel Jako Allika/Ardo Laul, kes sõitsid päeva läbi stabiilselt 4. kohal ja olid seda ka päeva lõpus. Et enne võistlust olid nad kahes sarjas poodiumiarvestuses heal positsioonil ja peaks nad ka aasta kokkuvõttes poodiumil olema.

J18 klassis olid meie poisid Martin Jaanus ja Andres Kruusma esikohas kinni – üks EAL-i sarjas ja teine Igaühe Terviseklubi sarjas.

Lootused olid ka sellel võistlusel kõrged ja peale esimest vooru oli võit reaalne, kuid poiste närvid ei pidanud vastu ja tulid eksimused. Päeva lõpuks olid Martin Jaanus/Elimar Kibus neljandad ja Andres Kruusma/Terko Jakobson viiendad. See vähendas poiste vaateid sarjasid võita .

SU klassis olid stardis kolm läänlaste võistkonda Sander Ilves/Tõnis Avila, Egert Jakobi/Bruno Jakobi ja Stern Ilves/Jonar Ilves. Samas järjestuses ka lõpetati: vastavalt 3., 5. ja 8.

Ilves tegi päeva läbi head sõitu, aga eksimus rikkus võimaluse tulla paremale kohale. Jakobit kimbutasid tehnilised probleemid bensiinipumbaga ja ka Stern eksis teisel ringil.

2WD-V  klassis startinud Delvis Tõkke/Kudrun Martin saavutasid omas klassis 8. koha.

2WD-S klassis olid seis väga pingeline ja nii läksid Marko Kukuškin/Monika Mäeste rajale kindlate mõtetega võit koju jätta. See neil ka päeva lõpuks õnnestus.

Pingelisse poodiumiheitlusse sekkusid ka Rico Rodi/Ilmar Pukk, kes olid päeva lõpuks napilt teised ja Kukuškini pearivaal hooajavõidule – Imre Vanik/Janek Ojala – tulid kolmandaks.

Rallidebüüdi teinud Valmar Gilden/Jüri Hinsberg vaevlesid tehniliste probleemidega ja pärast paari head katset jäi neile jäi lõpuks oma klassis päeva 13.

4WD oli läänlasi esindamas Kaido Saul/Edy Murumägi. Nemad lõpetasid päeva klassi 13. ja üldarvestuse 34. kohaga.

Nüüd võetaks eri sarjade punktid kokku ja siis selguvad lõplikud tulemused. Võitjad saavad eri sprindi- ja rallisarjade karikad kätte hooaja lõpupeol.

ADDINOL II Lääne-Eesti rahvaralli 2015 tulemused. http://autosport.ee/rallyreg/?page=41&race_id=333&

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments