Haapsalus päästeti vanem naine vingusurmast

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tulekahju Puises 211Foto: Arhiiv

Pühapäeva pärastlõunal kell 13.27 teatati häirekeskusele, et Haapsalus Jaama tänava korrusmaja ühest korterist tuleb kärsahaisu. Teataja sõnul elab korteris vanem naisterahvas.

Läänemaa päästetteenistuse pressiesindaja selgitas, et helistaja oli korduvalt uksele koputanud, kuid keegi ei reageerinud, korterist oli kuulda kassi kräunumist. Sündmuskohale jõudnud päästjad tegid kindlaks, et suitsu tuleb kolmanda korruse korterist, välisel vaatlusel leeki näha ei olnud. Kuna korteri metalluks oli lukustatud, kuid aken avatud, sisenesid päästjad korterisse redeli abil akna kaudu.

Selgus, et korter oli täitunud paksu suitsuga, mille põhjuseks oli pliidile unustatud toit. Korteri ühest toast leidsid päästjad vanema naisterahva, kes magamas sügavalt. Kiirabi toimetas vingu saanud kannatanu haiglasse. Päästjad ventileerisid ruumid.

Päästetööde juhi sõnul ei olnud korterist kuulda suitsuanduri helisignaali. Kui sündmus oleks toimunud õhtusel või öisel ajal ning tähelepanelikud majaelanikud ei oleks trepikojas kärsahaisu tundud, oleks lugu võinud lõppeda traagilisemalt.

"Tuletame meelde, et igas kodus peab olema töökorras ja nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur. Lisaks enda kodule soovitame jälgida, et ka lähedastel oleks töökorras suitsuandur olemas, eriti pöörake tähelepanu vanematele sugulastele-tuttavatele ning abistage neid vajadusel suitsuanduri paigaldamisel või testimisel. Vaid töökorras ja nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur aitab tulekahju kiiresti avastada."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments