Raudteesõbrad meenutavad viimast rongi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu raudteejaam Foto: Arvo TarmulaFoto: Arvo Tarmula

Teisipäeva õhtul kl 19 kutsub rongiootajate sõpruskond kõiki Haapsalu raudteejaama, et viiendat korda üheskoos rongi oodata ja ansambli Väliharf saatel laulda.

Teisipäeval, 22. septembril möödub 20 aastat päevast, mil Haapsallu saabus viimane reisirong ja reisirongiliiklus lõpetati. Kui esimesel aastal oli rongiootajaid kümmekond, siis viimastel aastatel on neid olnud üle 60. Ettevõtmise eestvedaja Aita Mölder ütles, et raudteemuuseumi juht Deana Põder on neid alati lahkelt vastu võtnud ning võileibu ja teed pakkunud.

Mölder lisas, et poliitilisi kõnesid teisipäeval raudteejaamas ei peeta. „Seda tehku teised, kui tahavad. Meil on rongi ootamine heas mõttes,” ütles ta. Ühise rongiootamise tunnuslaul on Mölderi sõnul „Peagi saabun tagasi su juurde”. „See on selline nostalgiline ja sõnad „lakkavad siis ohked, igatsused rohked – õnn jääb meie majja elama” sobivad nii hästi,” ütles ta. Mölder lubas, et kindlasti lauldakse seda laulu ka teisipäeval.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pets
6 aastat tagasi

Kell 19.

seda laulavad
6 aastat tagasi

„Peagi saabun tagasi su juurde” kõik need häältelantijad enne valimisi, pärast valimisi aga, „lakkavad siis ohked, igatsused rohked – õnn jääb meie majja elama”

mees
6 aastat tagasi

Mis kellaks tulla.