Martnas ja Kullamaal toimub täna rahvaralli

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vasalemma rahvaralli 2015Foto: Arhiiv

Tänasele Lääne-Eesti rahvarallile registreerus 80 võistkonda – toimub selle aasta viimane rahvaralli etapp, mille järel selguvad ka hooaja parimad sõitjad.

Võistlus kuulub Eesti Autospordi Liidu karikasarja, Mosseliiga, SU ja Igaühe Terviseklubi karikasarja. Korraldaja Igaühe Terviseklubi on ette valmistanud raja Martna ja Kullamaa valla teedel. Võistlejaile on kõik katsed uued, neid pole varem sõidetud, välja arvatud üks, mida sõideti kunagi teistpidi. Võistlus koosneb neljast korduvast katsest ja kahest ringist. Üldse sõidetakse 80,71 km, millest on kiiruskatseid 22,22 km.

Võistlus algas hommikul kell 10. Esimesena stardivad kõige nooremad võistlejad J-16, siis J-18, naised, Mossed, SU, 2WD-V, 2WD-S ja 4WD.

1. ja 2. kiiruskatse, mis on Martna vallas, on kiire algusega, siis tulevad kurvilisemad osad tõusude ja langustega. Hea koht pealtvaatajaile on stardist 1 km kaugusel Niinja küla vahel, kus on kurvilised lõigud. 3. ja 4. katse jäävad samuti Martna valda, algavad Ohtlast ja läbivad Kirna küla. Algus on samuti kurviline üles-alla sõiduga ning siis tuleb metsavaheline lõik, mis lõpeb asfaldil Kirna külas. 

5. ja 6. katse asuvad Kullamaa vallas ja läbivad Ubasalu küla. Katse algus on kurviline üles-alla ja natuke nipiga, vahepeal läheb läbi küla. Katsel on aeglasemaid kohti, aga lõpupoole on kurviline tõusude ja langustega finiš. 7. ja 8. katse on Martna vallas.

Esimene auto peaks finišisse jõudma 16.24.

Võistluskeskus ja teeninduspark asuvad Kirna küla töökoja territooriumil. Kohapeal on toitlustaja. Pealtvaatajaile on rahvaralli tasuta.

Kindlasti võiks tulla omadele kaasa elama. Praegu on läänlased pooltes võistlusklassides eesotsas.

Põnevaim seis on võistkondade Marko Kukuškin / Monika Mäestu ja Imre Vanik / Janek Ojala vahel, sest autospordi liidu sarjas on neil võrdselt punkte. Kes laupäeval eespool lõpetab, on ka sarja võitnud.

J-18 klassi sarja juhib Martin Jaanus, kellele loeb sel rallil kaarti Elimar Kibus. Igaühe Terviseklubi karikasarjas on eesotsas Andres Kruusma, kellele loeb otsustaval rallil kaarti ka Tapa rahvarallil tema kõrval istunud Terko Jakobson. SU klassis on mõlemas sarjas liidrid Sander Ilves / Tõnis Avila. J-16 klassis on teisel kohal Jako Allika / Ardo Laul. Korraldajad paluvad jälgida rajajulgestajate korraldusi ja paluvad mitte minna keelualadele.

Tänases Lääne-Elus ilmub ka ralli üldkaart, millel on näha põnevamad kohad, kuhu pääseb vaatama.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments