Läänlasi kukkus inglise keele riigieksamil läbi peaaegu kõige vähem

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Inglise keele riigieksamil ei saavutanud nõutavat keeletaset 12 protsenti eksami sooritanud koolilõpetajaid Läänemaal. See on maakondade seas peaaegu kõige väiksem hulk. Vaid hiidlastel oli taseme mittesaavutand õpilasi vähem: 8 protsenti. Kõige rohkem neid, kes keeletaset ei saavutanud, oli Ida-Virumaal: 41 protsenti. Inglise keele riigieksam on võimalik sooritada B1, B2, C1 ja C2 tasemele. Alla B1 tulemus loetakse taseme mittesaavutanuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sirts
8 aastat tagasi

See on väga tore küll, kuid Lihula gümnaasium, kus 15st lõpetajast sai 5 hõbe- või kuldmedali, tegi inglise keele eksamit viis gümnasisti, kellest tervenisti üks sai B1 ja ülejäänud ehk 80% kukkusid läbi. Kurb, et lapsi (ja nende vanemaid) petetakse, kui nad astuvad sellese kooli hea usuga, et saavad keskhariduse.

Sirts
8 aastat tagasi
Reply to  Sirts

Eksisin, Lihila koolil oli kaks eraldi arvestust, ilmselt see, millest kirjutasin, oli kaugõpe. Aga ka seal sai keegi medali…

ära
8 aastat tagasi
Reply to  Sirts

tule siis kohe lahmima, kui asjaga kursis pole

Pikker
8 aastat tagasi

Loogiline ta ju on ,et mida läänepoole seda parem inglise keel ja ida pool parem vene keel!