Koolitulistamise kriminaalasja avaistung järkub pärastlõunal

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna algas Viljandi kohtumajas istung, kus arutatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises süüdistatava 16-aastase noormehe kriminaalasja.

Süüdistatav ütles, et süüdistus on talle arusaadav ja ta tunnistab ennast süüdi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene esitas avakõnes süüdistusest kokkuvõtte ja andis ülevaate kohtus esitatavatest tõenditest, mis kinnitavad kuriteo toimepanemise asjaolusid ja selle ettekavatsetust.

Kaitsja vandeadvokaadi abi Mihkel Gaver ütles, et tema kaitsealune on süü omaks võtnud. Kohtumenetluse käigus tuleb kaitsja sõnul uurida aga ka seda, kas tegu võis olla provotseeritud tapmisega.

Kohtuistung jätkub täna kannatanu ülekuulamisega. Istung on alaealise süüdistatava ja kannatanute eraelu kaitseks kinnine.

  Noormeest süüdistatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments