Eesti esimene terrorismikahtlustus – eestlane astub kohtu ette Ukrainas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Päevaleht kirjutab, et eelmisel aastal kahel korral Ida-Ukrainas võitlemas käinud mees tabati veebruaris Eestist lahkumisel.

Harju maakohus langetas esmaspäeval väga harukordse – Eesti õigusemõistmise ajaloos esimest korda – otsuse, kui kohaldas väljaandmisvahistuse Eesti kodakondsusega mehele, keda Eesti riik kahtlustab terrorismis. Maakeeli öeldes tähendab see, et kohus astus esimese sammu jadas, mille tulemusena antakse väidetav terrorist tõenäoliselt Ukrainale välja. Siiani pole ükski terrorismiga seotud kriminaalasi Eestis nii kaugele jõudnud. Sündmused said alguse veebruaris, kui kaitsepolitsei pidas Eestist Venemaale lahkumisel kinni 34-aastase Vladimiri. Mees peeti kinni Narva piiripunktis liinibussis ja tema reisi eesmärk oli jõuda Venemaa kaudu Ida-Ukrainasse Luganskisse.

Vladimiri taust: liikluses puhkenud tüli pärast mehe surnuks peksmine ja karistuse eest Prantsuse võõrleegioni põgenemine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tore
8 aastat tagasi

Nime järgi küll ei ütleks , et eestlane . Küllap ikka Eestis elav venelane , ega ta muidu ei läheks Ukrainasse separatistide poolele võitlema !