Suur tükk Läänemaad jääb homsest TV3 vabalevita

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

4368999t100hc155

Leviala kaart. LEVIRA

Nõva, Dirhami, Variku, Lihulast põhjapoole jäävad Matsalu lahe äärsed külad, aga samuti Kõmsi, Karuse, Tuudi ning Kullamaa ja Koluvere piirkond võivad homsest jääda TV 3 pildita, kui seda vaadatakse vabalevist. Kui telepilt jõuab koju maksulist kanalit pidi, siis ei tohiks muutusi telepildi nägemises olla. 

Algselt vabalevist lahkuda lubanud ja seejärel siiski meelemuutuse valinud telekanal TV3 viiakse ööl vastu homset väiksema levialaga Multiplex6 võrku. Selle tulemusena lõpetavad töö saatjad, mis seni tagasid pildi Läänemaa äärealadel. 

Ka kõikidel teistel tavaantenniga TV 3 vaatavatel majapidamistel tuleb teha kanalite uus otsing. Terves Eestis väheneb TV3 leviala sedavõrd, et hinnanguliselt jääb selle telekanali vaatamise võimaluseta 15000 tavaantenni kasutavat peret. Telekanalite vabalevi opereeriva Levira teatel peavad kõik need levialasse jäävad inimesed, kes vaatavat telerit tavaantenniga ja soovivad TV3-e edasi vaadata, taastama homme teleri või digiboksi algseaded ja uuendama kanalid. Vastasel juhul TV3 signaal telerisse ei jõua.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
xp
8 aastat tagasi

Kobedam antenn aitab.

Variku
8 aastat tagasi

Siin igatahes näitab küll TV3 !

No
8 aastat tagasi

Aitäh teile selle eest!!

susla
8 aastat tagasi

Lihulasse jääb kanal 1, kanal 2 ja veel mõni. Ehk siis suisa kanalisatsioon!

lugeja
8 aastat tagasi

Õpi lugema nii et sa ka tekstist aru saad. Kirjas ei ole kuskil, et Lihula ilma levita jääb.

keegi
8 aastat tagasi

Miks just Lihula jääb alati kõikidest asjadest ilma

sest
8 aastat tagasi
Reply to  keegi

muidu ei jõua me 15 rikkama hulka