Hilton Tallinn Park hotelli uksed valmivad Haapsalu Uksetehases

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ago SoomreHaapsalu Uksetehase juhata Ago Soomre. Foto: Helen Viispert

Läänemaa maksumaksjate TOPis on teisel positsioonil eelmise aasta neljanda koha omanik Haapsalu Uksetehas, mis tasus selle aasta esimeses pooles tööjõumakse 599 754 eurot. Sel aastal on üheks suuremaks tööks puituste tootmine ja paigaldamine luksuslikus Hiltoni hotellis Tallinna kesklinnas.

Haapsalu Uksetehase juhataja Ago Soomre ütles, et eelmine majandusaasta lõppes ettevõttel kokkuvõttes hästi, kuigi sügiseks oli selge, et esialgset eesmärki kasvatada käivet 10 protsendi jagu ei suudeta täita. „Kasvatasime käivet umbes 4 protsenti ja suutsime teenida kasumit, mis võimaldas teha taas investeeringuid uutesse tootmisseadmetesse, samuti tõsta mõnevõrra töötasusid,” rääkis ta.

Ka tänavu on tehasel plaan kasvada, aga kuna konkurents on turul väga tihe, on uksetehasel tulnud teha suuremaid allahindlusi, mis tõenäoliselt mõjutavad Soomre sõnul mõneti ka selle aasta kasumit.

„Tööga oleme olnud seni hästi varustatud. Suurimad objektid on praegu Hiltoni hotell Tallinnas ja üks üsna suur hotelliprojekt Stockholmis,” ütles Soomre. Uksetehase osa nendes projektides on puidust uste tootmine ja paigaldamine.

Luksusliku 13-korruselisee Hilton Tallinn Park hotelli rajajaks on kasiinooperaator Olympic Entertainment Group, hotellis saab olema kokku 202 numbrituba ja sviiti. Lisaks valmib konverentsisaal, spordikeskus, sisebasseiniga spaa, väliterrass ning restoran koos baariga. Hoone esimesel korrusel hakkab lisaks hotelli fuajeele asuma Olympic Casino uus 1600-ruutmeetrine esinduskasiino. Ligikaudu 36 miljonit eurot maksva kompleksi ehituse peatöövõtjaks on Merko Ehitus Eesti, kes vastutab nii hotellikompleksi projekteerimise, ehituse kui sisustamise eest.

Lisaks uhketes hotelliprojektides osalemisele on Haapsalu Uksetehasel Soomre sõnul veel terve rida väiksema mastaabiga tegemisi.

Haapsalu Uksetehases töötab 160 inimest ja juurde ei ole praegu kavas kedagi palgata.
 

Läänemaa suurimad maksumaksjad TOP 10
(2015 I poolaasta, reastatud tööjõumaksude tasumise järgi, summa sees on tulu- ja sotsiaalmaks ning pensioni- ja töötuskindlustus/eurot)

1. Est-Trans Kaubaveod 627 435
2. Haapsalu Uksetehas 599 754
3. Lääne-Nigula vallavalitsus 544 608
4. Morobell 511 455
5. Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatisoonikeskus 390 628
6. Haapsalu Haigla 384 434
7. Rannarootsi Lihatööstus 374 656
8. Haapsalu Tarbijate Ühistu 345 604
9. Imatra Elekter 265 850
10. Swecon 249 305

Pikemalt loe tänasest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook
8 aastat tagasi

No ja mis meil sellest, et üks rikkur rohkem pappi saab. Ega haapsalu lihtinimestel sellest midagi ei muutu, õlut tasuta ei anna keegi.
Pealegi on see olympicu raha, mis on saadud kasiinomängijatelt, ehk see on verine raha, ptüi sülitan selle uksetehase peale.

happy
8 aastat tagasi

Järelikult on probleem terves maailmas et inimesed käivad tööl? 😀 Ega raha taevast alla saja 😀

happy
8 aastat tagasi

Tore, inimesed saavad tööd teha 😉 Kui tööd ei tee, siis süüa ei saa!

rix
8 aastat tagasi
Reply to  happy

Probleem ongi selles et eesti inimene eksisteeribki ainult selleks et tööd teha.

susla
8 aastat tagasi
Reply to  happy

töömehed saavad tublide saavutuste eest kringlit! Tase!

Arno
8 aastat tagasi

Palju neid inimesi, siis Lääne Nigula vallavalitsusest palka saab? Tööjõumaksudelt ületab ta Haapsalu linna igatahes vähemalt kahekordselt, sest linn ei pääsenudki TOP 10-sse. Ega statistikaga midagi sassis ole?

susla
8 aastat tagasi

Meestel jälle lootust kringlit saada!

tööline
8 aastat tagasi

ei noh kui haapsalu uksetehas teeb papist ukse ja suudab selle sama hinnaga maha müüa kui saksamaal toodetud alumiinium uks siis see on tõesti kõva tase.