Arto Aas tutvustas Läänemaa vallajuhtidele uut maavanemat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Riigihalduse minister Arto Aas külastas täna Haapsalut, et esitleda Haapsalu kolledžis toimunud Läänemaa vallajuhtide kogunemisel maavanema kandidaati Neeme Suurt.

„Vastavalt seadusele tuleb ministril maavanemakandidaati omavalitsusjuhtidele tutvustada. Lugedes teisipäevast Lääne Elu tundub, et tänane kohtumine ei saa olema liiga keeruline – Neeme on endale positiivses mõttes juba nime teinud ja see andis mulle kindlust, et selle kandidaadiga läheb ladusalt,“ naljatas minister.

Aasa sõnul pole ilmselt kahtlust, et Suurel on selle töö jaoks olemas nii teadmised kui ka kogemused – juba varem maavanema ametis olnud ja ka riigikogulase leiba söönud Suur on aktiivselt panustanud omavalitsusreformi ettevalmistamisse ja seega asjadega igati kursis. „Ja ta on ka tugev isiksus,“ lisas Aas.

Taasesitatud maavanema kandidaat kinnitas, et läheb maavalitsuse tagasi hea meelega. „Lähen ja küsin, et no kuhu me siis pooleli jäime,“ ütles Suur, tunnistades, et väikse ärevusvärina võtab eelseisev sisse küll, kuna maavanemal lasub suur vastutus.

„Mul on hea meel, et vahepeal on meil olnud väga tubli kohusetäitja, maavalitsuse kollektiiv on vahepeal tublisti toimetanud ja tegemistesse pole lünka tekkinud,“ rääkis ta.

Pärast seda, kui eelmine maavanem Innar Mäesalu eelmise aasta oktoobris riigikokku suundus, on maavanema kohuseid täitnud maasekretär Kristel Jupits.

Omavalitsuste liit toetas Suure kandidatuuri. Maavanemakandidaadi ametisse nimetamine jõuab valitsuse istungile 27. augustil.

Maavanema kandidaat esitles vallajuhtidele oma nägemust, millised on kõige olulisemad ülesanded, millega ta tegelema hakkab. Nii tema kui ka Arto Aas vastasid järgneva tunni jooksul vallajuhtide küsimustele seoses haldusreformiga ja andsid soovitusi, kuidas valdade ühinemisega seotud probleeme lahendada.

Fotod: Arvo Tarmula

IMG_9852 IMG_9864 IMG_9877 IMG_9893 IMG_9940 IMG_9952

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
8 aastat tagasi

Maavanema kandidaat esitles vallajuhtidele oma nägemust, millised on kõige olulisemad ülesanded, millega ta tegelema hakkab…..Kas poleks väärt olnud ka leheveergudel jagada, mis need ülesanded on?

!?!
8 aastat tagasi

Kõva tankist,igal juhul teeb ära.Kirevase päralt,kukele…!