Taebla uus põhikool mahutab paarsada õpilast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_2989Uus Taebla põhikooli ruumiprogrammi koostamisel arvestatakse, et ühes klassis hakkab õppima kuni 24 õpilast. Foto Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavalitsus on tellinud Taebla põhikooli projekti tarvis geodeetilise mõõdistuse, aga selle kõrval käib arutelu ka ruumiprogrammi üle.

Mõõdistamie käigus valmib 3D mudel, mille alusel hakkab arhitekt uut hoonet joonistama, selgitas Lääne–Nigula valla haldusjuht Taivo Kaus.

Ruumiprogrammi koostamisel arvestatakse, et ühes klassis on kuni 24 õpilast. Haridusministeeriumist ette antud parameetrite kohaselt vajab paarisaja õpilasega põhikool 2100 ruutmeetrit põrandapinda.

„Püüdleme selles suunas, et ettenähtud pinnale mahutada ära vajalik arv klasse ja abiruume,“ ütles Kaus. „Ruumide täpsema paigutuse otsustavad arhitektid.”

Juuni alguses oli vallajuhtide ja õpetajate ühine koosolek, kus õpetajad said teha uue koolimaja kohta ettepanekuid.

„Tuli mitu soovitust, kuidas sisustada näiteks muusika– või tööõpetuse klass,“ ütles Kaus.

Vallal on lootust saada veel 60 000 eurot sisustamiseks. „Kui jääb puudu, lisame vallaeelarvest,“ lubas Kaus.

Hinnanguliselt läheb uus koolihoone maksma veidi üle 2 miljoni euro. Ettevalmistus rahataotluse koostamiseks käib, kuid päris valmis ei saa seda teha enne kui  haridusministeeriumis on kõik vajalikud dokumendid ette valmistanud. Kaus lootis, et oktoobriks on ministeeriumil asi selge.

Toetusraha loodab Lääne–Nigula vald saada kohe esimest voorust, sest Lääne-Nigula vald on täitnud toetuse saamiseks vajaliku nõude: sulgenud gümnaasiumiosa  ja korrastanud sellega oma koolivõrgu.

„Seega ei näe põhjust, miks ei peaks raha tulema esimeses voorus,“ ütles Kaus.

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas 21. mail lammutada praeguse koolimaja ja ehitada samasse kohta uue maja. Vana koolimaja  on halvasti ehitatud, liiga suur ja pimedate koridoridega.

Asukoha valikul sai määravaks, et vanal koolil  on juba juurdepääsutee ja vajalikud kommunikatsioonid. Vana koolihoone juures on renoveeritud võimla ja selle saab alles jätta. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments