0

Noored jalgpallurid lõpetasid kevadringi

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jalgpallilaager (17)

Läänemaa jalgpalliklubi treener Aavo Tomingas. URMAS LAURI

Läänemaa noortele jalgpalluritele on lõppenud Eesti meistrivõistluste kevadringi kohtumised. Meie kahe klubi noorsportlased saavad minna teenitud suvepuhkusele. Läänemaa Jalgpalliklubi ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi seitse võistkonda mängisid tubli meistrivõistluste esimese poole ja nüüd tuleb suvepuhkuse ja suvetegemistega jõudu koguda sügisringi mängudeks.

Väsitav esimene pool
Kõik meie noortetreenerid kostavad kui ühest suust, et Eesti noorte meistrivõistluste esimene pool oli väga väsitav. Läänemaa JK treener Mart Pulst, kelle juhendada on Eesti meistrivõistlustel koguni neli vanuserühma ütleb, et treeningutega alustatakse alles juuli keskel, sest poisid tahavad puhata.

„Kevadring oli väsitav, juuli keskpaigast hakkame uuesti tööle. Poisid tahavad puhata ja seda peame neile võimaldama. Tahame värskena minna sügisringile vastu. Suvel toimuvate turniiride kohta ei saa veel midagi ütelda."

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi treener Jaanus Getreu on sama meelt: „Jaanuarist juunini on poistel olnud väga tihe treening ja võistlusperiood. Selle talvel osalesime rekordisliselt paljudel saaliturniiridel. Lisaks õuevõistlused koolidele ja muidugi Eesti meistrivõistluste kevadring. Nüüd puhkame suvel täielikult. Tuleme kokku juuli lõpus toimuvaks laagriks ja osaleme ainult ühel suveturniiril 2.augustil Pärnus".

Aavo Tomingas, kes juhendab Läänemaa JK B1(99) võistkonda, plaanib puhkuse kõrval samuti ühte turniiri. „Puhkame ja osaleme Saaremaal Jõudi mängudel."

Treenerid jäid oma hoolealustega rahule
Meie jalgpallitreenerid jäid oma hoolealustega kevadringides üldiselt rahule. Alati tuleb vaadata milliste eesmärkidega mingi noortegrupp meistrivõistlustel osaleb ja igakord ei ole tulemus prioriteet number üks. Näiteks 2006 aastal sündinud poistel ei peetagi tabelit ja ei arvestata, kui palju keegi kedagi võidab. Läänemaa JK selle vanusegrupi üks treeneritest Triin Vellemäe: „Tegime selles vanuserühmas kaks võistkonda, et kõik poisid saaksid mängupraktikat. Meistrivõistlused on paljudele ainus koht, kus võistluskogemust saada. Poisid olid tublid."

Sama klubi treener Mart Pulst hindab olukorda erinevalt: „Mul on neli erinevat gruppi ja neli erinevat vaadet. D2(2004) oli meil väljas kahe võistkonnaga. Esimene võistkond tegi hea kevadringi ja jään väga rahule. teise võistkonnaga samuti, sest nemad on veidi nõrgemad, kuid läksid iga mänguga paremaks.C2(2002) võistkonnalt lootsin rohkemat. Kevadring kukkus ära, kuid võitleme edasi. Seevastu C1(2001) poistega lõpetasime kolmandana ja jäime seega napilt sügisringiks tugevamast seltskonnast välja. Mängima sügisel alumises osas ja tahame selle kindlasti võita, see on võimalik."

Lõuna-Läänemaa JK treener Jaanus Getreu on oma D1(2003) poistega väga rahul. „Töötame maakohas ja peame väga arvestama, kellega ja kus mängida. Just see vanus on meil poisterohke ja nendega on pikaajaline eesmärk. Sihikul on 2019 aasta U17 Eliitliiga ja teeme selle nimel tõsist tööd. Mul on 20 poisiline tuumik kujunenud, Igal aastal seame eraldi eesmärgid. Sellel aastal on selleks võrdne mängupraktika andmine. Koht tabelis ei ole oluline, kuigi peale kevadringi on see väga normaalne."
Läänemaa JK 1999(B1) treener Aavo Tomingas kiidab oma võistkonda:

„Võistkond koosneb väga tarkadest jalgpalluritest. meil on olemas tõeline meeskond. Väga suur abi on meile appi tulnud Lõuna-Läänemaa JK poistest. Nemad eriti paistavad silma, alati küsivad ja tunnevad muret. Peale kevadet jõudsime kolmandale kohale. Sügisringis näitame kindlasti veel paremat mängu. Usun, et paari aasta pärast alustame just selle võistkonnaga Eesti meeste meistrivõistluste IV liigas."

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz