Dirhamisse hakkab taas käima suvebuss

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Esimest korda Läänemaal sõitnud suvebuss osutus prognoositust populaarsemaks. Foto: Lääne maavalitsusSuvebuss Haapsalu bussijaamas. MARIS SAAR

29. juunist 30. augustini teenindab vedaja L&L AS maakonnaliini nr 28 Haapsalu-Dirhami-Haapsalu, mis võimaldab külastada Loode-Läänemaa mitmekesist loodust ja kaunist mereranda.

Buss väljub Haapsalu bussijaamast iga päev kell 10.30 ja tagasi Haapsallu Dirhamist kell 17. Bussis on 15 istekohta ja sellesse mahub ka mõni lapsevanker. Matkahuvilised, kes soovivad Noarootsi kandis matkata jalgratastega, saavad neid laenutada kohalikelt ettevõtjatelt.

Tunamullu pilootprojektina alustanud ja 2014. aastal jätkunud Lääne maavalitsuse ja omavalitsuste toetatud suvebussi projekt osutus reisijate hulgas populaarseks, nii et buss pannakse käima ka nüüd.

Sõiduplaanis on arvestatud ümberistumise võimalustega teistelt maakonnaliinidelt. Näiteks saavad Lääne-Nigula valla elanikud sõita Linnamäele E-L liiniga nr 36 Haapsalu – Taebla – Linnamäe, et seal ümber istuda kell 10.47 väljuva suvebussi peale. Õhtul on Taeblasse, Paliveresse ja Ristile sõitjatel võimalik ümber istuda Rannaküla peatuses iga päev käigus olevale kell 17.40 väljuva liini nr 727 Haapsalu – Taebla – Palivere – Risti – Laitse – Tallinna bussile.

Suvebussi liinile toomist toetavad Haapsalu, Ridala, Lääne-Nigula ja Noarootsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
agnes sjösten
8 aastat tagasi

Please,can I hawe timetable of buss from Haapsalu to Dirhami in juluí mon.
Vänligen AGNES

Elar
8 aastat tagasi

Tuleb lihtsalt valdade ühendamine ära oodata! Samas ei ole Dirhamist Peraküla rand enam kaugel. Jõuab joostes isegi kohale.

Marika
8 aastat tagasi

Kas ikkagi ei olnud nii palju inimesi või oli asi rahas, et Nõva valla ettepanek, liini pikendada Peraküla liivarandadeni jõuetuks jäi? Kahju!

maali
8 aastat tagasi

Päeva parim uudis!!!