Lihula mõisas on lustlik aluspesunäitus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

kelmikas-aluspesu-a3-212x300[1]

Lihula mõis on taas külalistele avatud: esimesel korrusel on väike kohvik ja turismiinfopunkt, teisel korrusel on Lihula muuseumi eksponaadid ja lustlik aluspesunäitus.

Infopunkti peab Kumari Reisid ja külastajaid oodatakse kolmapäevast pühapäevani kl 11-18. Turismiinfopunkti toetab Läänemaa omavalitsusliit Terra Maritima kaudu. 

Lihula mõisas avati esimest korda I-punkt 2006. aastal, siis oli hooaja jooksul 300-400 külastajat. Enne kui I-punkt 2010 suleti, oli külastajaid juba 3000, meenutas Kumari Reiside juht Marika Mann.  Tänavu on mai algusest käinud juba 300 inimest.

Vaadata tasub aluspesunäitust Hanila, Rõude ja Lihula muuseumi kogust, aga abiks on olnud ka mõniteist eraisikut, selgitas näituse koostaja Maarja Jõevee. Näitusel on aluspesu esimesest eestiajast ja nõukogude ajast. Salapärase musta kardina taga mustas toas on aga must aluspesu.

Näitust saab vaadata septembrini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments