Martna volikogu hakkab umbusaldama volikogu juhti

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Martna uus volikogu (12) Indrek Urmas Arvo Tarmula

Martna volikogus on jõujooned taas muutunud, volikogu tänasel istungil esitasid neli liiget esimehele Indrek Urbasele (pildil) umbusaldusavalduse.

Umbusaldusele kirjutasid alla kolm volinikku valimisliidust Koostöö ja EKRE nimekirjas kandideerinud Merilin Saska. Talle oli tänane istung elu esimene, sest ta tuli volikokku pärast Toomas Merila lahkumist mai lõpus.

Volikogu aseesimees Ene Pallas ütles, et Koostöö kandidaadid ja EKRE kandidaat arutasid umbusaldust juuni alguses. Põhjusena nimetas Pallas, et Urbas valetas asendusvolikogu esimesel istungil oma töökoha kohta. Hiljem tuli ajakirjanduse vahendusel välja, et Urbas ei töötagi.

„Oleks võinud öelda, et olen töötu, ega see ole häbiasi,” ütles Pallas. Urbas ei ole Pallase sõnul reageerinud ka vallavanema toetuseks kogutud 212 allkirjaga pöördumisele, mis anti volikogule üle mai keskel. See pöördumine lõpeb sõnadega: „Et Indrek Urbasel puudub rahva toetus, peaks ta tõsiselt kaaluma enda sobivust volikogu esimehe kohale.”

Pallase sõnul ei ole Urbas ei valetamise ega pöördumise peale mingil viisil reageerinud. „Midagi oleks ta pidanud ütlema,” sõnas Pallas.

Volikogu hakkab umbusaldust arutama 26. juunil. Pallase sõnul võttis Urbas avalduse vastu ega kommenteerinud seda. Pallas ei hakanud oletama, kes saab volikogu järgmiseks esimeheks. „See on arutamise küsimus,” ütles Pallas. Küsimusele, kas tema on nõus esimeheks kandideerima, vastas Pallas, et ei ütle praegu „ei” ega „jaa”.

Indrek Urbas ütles umbusaldust Lääne Elule kommenteerides, et viib pooleli tegemised lõpule ja ootab ära hääletuse. Urbase sõnul ei ole ta volikogule valetanud.

„Ütlesin esimesel istungil, et olen ettevõttes osanik ja tegelen sellega. Ma ei öelnud, kuidas ma seal tegelen,” väitis Urbas, lubades pärast umbusaldamist volikokku edasi jääda.

Urbas ei osanud umbusaldust rohkem kommenteerida. „Üritasin ajada rahulikult oma rida ja teha asju, mis on kasulikud vallale ja rahvale,” ütles ta. Uue esimehe kohta ütles Urbas, et see on Koostöö ja EKRE otsus ja plaan”.

Ebastabiilsus Martna volikogu kestab märtsi lõpust, mil volikogu läks laiali, sest ei suutnud 1. aprilliks vastu võtta eelarvet. Vana koosseisu viimasel istungil andis IRLi fraktsioon sisse umbusaldusavalduse vallavanemale Tiiu Aavikule. Nn asendusvolikogu eismeheks valiti Indrek Urbas. Volikogus on IRLil kolm ja Koostööl kolm liiget. Kaalukeel on EKRE kandidaat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mk
8 aastat tagasi

Selle vallaga on nii,et algul ei tahtmud ise kellegagi ühineda,nüüd ei taha keegi temaga. Ainuke võimalus sundlikvideerimine(ühinemine)

akaasik
8 aastat tagasi

Kui Martna nimi oli kuulus esimese Eesti aegu sotsiialdemokraatia isana (M.Martna), siis teine Eesti on anekdootlike juhtumite emaks.

Anonüümne
8 aastat tagasi

Tõesti, kaua võib lolli mängida. Esitage valitsusele liitumisavaldus ja las siis riik otsustab, kellega ta selle saamatu seltskonna liidab. Vallale endale ju ükski naaber ei sobi. Vallavanem hoiab kümne küünega oma toolist kinni. Siis pole vaja ei vallavanema ega volikogu esimehe koha pärast kakelda.

---
8 aastat tagasi

Kui teil muud pole,kui karjalaut või sealaut,siis mõelge midagi välja või ühinege teise vallaga.

Johhaidii
8 aastat tagasi

See pallas on sama tundub väga tark inimene olevat.
Ise heidab urbasele ette,et too midagi ei ütle, öeldes: „Midagi oleks ta pidanud ütlema,” sõnas Pallas.Ja siis ise vastas Pallas, et ei ütle praegu „ei” ega „jaa”.
Kiiresti oleks vaja kedagi kes võtaks Martna enda alla ja juhtimise üle-need praegu seal küll hakkama ei saa

Mihkel
8 aastat tagasi

See vald küll omadega toime ei tule. Täielik putka.

2.kodanik
8 aastat tagasi

Indrek Urbas ütles umbusaldust Lääne Elule kommenteerides, et viib pooleli tegemised lõpule ja ootab ära hääletuse.
Tundub, et radiaatorid kruvitakse ikka seina peale tagasi… :)))

pange
8 aastat tagasi

kinni kogu see putka 😀 naeruväärne 😀