Võidutule toovad tänavu Peep Põldäär ja Tiina Leesik

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

 

IMG_0335

Tiina Leesik. Foto: Arvo Tarmula

Tänavune võidutule üleandmine toimub Haapsalu Vabadussõja ausamba esisel platsil 23. juunil algusega 16.30.

Võidutule toovad Kärdlast Võidupüha paraadilt Kaitseliidu tegevliige aastast 1990 ja patrullvõistluse Sügistorm algataja Peep Põldäär ja Naiskodukaitse Risti jaoskonna aseesinaine Tiina Leesik.

Kaitseliitlastest kandidaadid valiti välja malevate juhatustest ja kinnitati Kaitseliidu keskjuhatuse poolt. Naiskodukaitsjatest kandidaadid läbisid samalaadse protseduuri ringkondade juhatuses Naiskodukaitse keskjuhatuses.

Lääne maavalitsuse kultuurinõuniku Kristi Erkmanni sõnul tänavu Haapsalus suurejoonelist paraadi ei korraldata. „Võidupüha paraad peetakse Kärdlas ja kuna Hiiumaa on Lääne maleva üks osa, siis paljud meie mehed on sealset paraadi toetamas,“ lisas Erkmann.

Erkmanni kinnitusel on tänavusel võidutule üleandmisel kohal kõigi omavalitsuste esindajad, kes viivad tule valdadesse ja süütavad sellega sealsed jaanituled.

Kõigil huvilistel, kes soovivad samuti võidutulest osa saada, palub Erkmann kaasa võtta tõrviku, mille saab Kärdlast tulnud võidutulega süüdata. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments