Leht: riik tellis hankega koolituse 2050 pagulasele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuigi valitsus on mõista andnud, et Eesti suudab lähiajal vastu võtta heal juhul paarsada pagulast, on praeguseks läbi viidud riighange, millega telliti koolitus 2050 pagulasele, kirjutab Õhtuleht.

Hanke kirjelduse kohaselt näeb koolitus ette töö- ja ettevõtluse, perekonna, laste ja noorte teemamooduli ning algtaseme keeleõppe koolituste, metoodiliste- ja õppematerjalide ning teadmiste testide väljatöötamist ja koolitatavatele kättesaadavaks tegemist, koolitusi kirjeldavate infomaterjalide väljatöötamist ja uuendamist ning koolituste läbiviimist orienteerivalt 2050 koolitatavale.

Samas on kirjas, et nimetatud koolitatavate hulk võib lepingu täitmise ajal suureneda lähtuvalt koolitatavate huvist koolituste vastu. Tellijal on õigus tellida ja täitjal kohustus suurendada lepingu mahtu kuni 500 koolitatava ulatuses.

Hankelepingu lõplik kogumaksumus on 1 396 000 eurot. Teenuse osutamise kohaks on märgitud Eesti.

Lepingu sõlmimise kuupäevaks on märgitud tänavu 9. juuni ja selle täitmise tähtpäevaks 31. detsember 2017. Koolitusprogrammi rahastab 85 protsendi ulatuses Euroopa Sotsiaalfond ja 15 prrotsendi ulatuses Eesti riik oma eelarvest.

Hanke võitis ettevõte Expat Relocation Estonia OÜ. Ettevõte on loodud 2013. aasta mais, ta pakub välistöötajatele eri teenuseid Eestisse saabumisel, siin viibimisel ja Eestist lahkumisel. See on esimene Eesti ettevõte, kes aitab firmadel välistööjõudu Eestisse tuua.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
8 aastat tagasi

Korraldati hange, kus osaleda saab ainult 1 ettevõte mis on loodud 2013a ja artikkel on kirjutatud 2015 ja siiani on tegu ”See on esimene Eesti ettevõte, kes aitab firmadel välistööjõudu Eestisse tuua.”
Pagulane on nüüdsest siis väistööjõud kes tahab perele ja tööle pühenduda, vaadates mis teenust ettevõte oma kodulehel pakub nendele pagulastele siis tekib tahtmine ka sellist teenust ise saada .

http://www.expatestonia.ee/et/

Rahabusiness mis muud 🙂

Kui sain valesti aru siis lükake väide ümber 🙂

...
8 aastat tagasi

Kohalik kreedo on,et kui ei meeldi,siis mine ära.

eks
8 aastat tagasi

need juunikommunistid leitakse ikka oma rahva seast, vardid, kupjad, seltsimehed

.i..
8 aastat tagasi

Pange tähele et alles mõni päev tagasi deklareerisid erakonnad et kõik on sisserände vastu. Nüüd saame teada et ettevalmistused käivad täie hooga. Nii et sõbrad üks on see mida orjarahvale ette kühveldatatakse et orjale meeldida ja teine on see mida tegelikult tehakse. Aga väljarände probleemidega ei tegele mitte keegi.

To .i..
8 aastat tagasi
Reply to  .i..

Oi, tere ori, sina jälle siin. Kui inimene ikka on hingelt ori, siis sinna pole midagi parata. Sa kommid päris palju ka keskportaalides, eksju, ori.

kati
8 aastat tagasi
Reply to  To .i..

Ära mine sisklikus parem too välja see mis meie praegust ühiskonda orjanduslikust korrast eristaks. No võta või jätta orjanduslik kord kestab.

...
8 aastat tagasi

See programm on suunatud teistest EL-i riikidest pärit kodanikele, mitte nendele, kes assüüli taotlevad.

ehku
8 aastat tagasi

Kõik on õige.Pagulane peabki enne koolituse 10 korda läbi tegema,enne kui eesti keele suhu saab.Lõpetab,ja kohe algab uuesti….

Martin
8 aastat tagasi

Kas kellelegi jääb veel arusaamatuks, kuidas reformierakonda rahastatakse? Nüüd kähku maksuamet laadale õllemüüjaid püüdma.