Virtsu jalgpalliklubi sai karikasarjas hiigelkaotuse 0:36

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Jalgpallilaager (33)

Eesti rahvaliigas mängiv Virtsu jalgpalliklubi loositi Eesti 2015. aasta karikavõistluste 1/64 finaalis kokku meistriliiga klubiga Tallinna FC Infonet.

Uudise teadasaamine tekitas mõistetavalt maaklubi mängijates ja klubijuhtides ootusärevust. Samas oldi valmis ka selleks, mis eile Tallinnas juhtus.
Lilleküla staadioni kunstmuruväljakul peetud kohtumises alistas Infonet väikese Virtsu JK 36:0! Tegemsit on kõigi aegade Eesti karikavõistluste rekordskooriga, eelmine kuulus Narva Transile, kui 1997-1998 hooajal võideti Valga Warriorit 25:0.

Mängus lõõdi väravaid keskmiselt iga 2,5 minuti tagant ja Virtsu JK kõige helgem periood oli 5-13 minutini, sellel perioodil ei lastud oma võrku lüüa ühtegi palli. Ka Virtsu JK sai vastaste raami teha ühe löögi, kuid väravavaht Matvei Igonen sai õigel ajal jaole.

Lisaks Eesti ajakirjandusele, lõi selline mängutulemus kihama ka Euroopa uudisportaalid. Eurosport peab Infoneti Eesti üheks paremaks klubiks, kuid sellist tulemust peab siiski üllatuseks. Lisaks on uudisest kirjutanud ka Briti päevaleht Guardian, ning kuulus William Hilli kihlveokontor.

Virtsu JK ründaja Ats Vamper oli veel mitu tundi peale suurt kaotust elevil: "Kiiruste vahe on nii suur, tasemevahe ju selge. Kuid see kogemus, usun kulub meile ära."

Virtsu JK on hetkel üle elamas keerulist perioodi. Klubis mängivad põhiliselt Pärnust pärit jalgpallurid ja sellest hooajast on rahvaliiga klubil ka Pärnust treener. Klubi üks juhtidest Veiko Valdna tõdeb: "Meil on praegu väga keeruline, treeningud on Pärnus, sest Virtsus sai trennides osaleda ainult 5-6 meest. Kõik poisid on kuskil välismaal tööl, või Tallinnas. Kodumängud on siiski veel Virtsus."

Virtsu JK on seni tuntud just Virtsu fännide poolest. Paljud käisid klubiga 2014. aasta kevadel ka Hispaanias, kui klubi sela hooajaks valmistus.
Nüüdseks juba legendaarses mängus alustaski algkoosseisus ainult neli Virtsu poissi. Keeruline arvata, kas siis saabki enam võistkonda Virtsu JK nimetada ja kas Pärnu poistest koosnevat tiimi tullakse sama meeldivalt toetama. Veiko Valdna tõdes, et 2016 aasta hooajaks peab mõtlema uusi plaane: "Äkki jätame hooaja vahele ja kogume jõudu."

Virtsu JK üks asutajaid ja seni klubi aktiivselt juhtinud Peeter Idvani on aga klubi tegemistest kõrvale astunud: "Mina ei ole sellega nõus, et omad poisid pingil on. Koosseisuga on jah probleeme, kuid platsil peaksid ikka olema maksimaalselt palju Virtsu poisse, mängime ju Rahvaliigas."

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
9 aastat tagasi

See on juba nagu Saksamaa – Brasiilia mäng.IRW

no
9 aastat tagasi

värav löödi iga 2.5 minuti tagant!!! Kas Virtsul poolel platsil ka keegi oli? Kui arvestada, et pärast väravat viiakse pall keskele ja mängitakse lahti…ja kohe jälle värav!? 🙂

äkki
9 aastat tagasi

on kellelgi video ??

Jane
9 aastat tagasi

Poisid, katsuge järgmistel aastatel mängida nii, et üle 20 värava ei lase endale lüüa. ( 0:20 on teil juba suur edu).

Jaan
9 aastat tagasi

Vot see on laks!Isegi koolipõlves vanemate klassidega mängides pole nii valusalt lutt õnnestund saada.See on müstika…..Ärge poisid enam mängige….Ausalt…..Te ei oska seda

Paul
9 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Kuidas sa üldse siukse võrdluse said tuua??? Selles mängus oli tegemist proffide ja amatööridega. Mida veel loota siukselt mängult. Las poisid mängivad! Istu oma tugitoolis edasi ja muljeta jutte koolipõlvest

Vägev
9 aastat tagasi

Virtsu sai Euroopa jalgpalli kaardile. Mis teistel omavalitsustel on vastu panna?

Mihkel
9 aastat tagasi

Mida pergele! Ja mis kasu oli Hispaanias käimisest, kui see elementaarset mänguoskust ei tekitanud? Rikkalt elame kui selliseid reise ette võtame.