Läänemaal oli juuniküüditamise mälestuspäev

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Pühapäeval mälestati üle Eesti küüditatuid. Läänemaal algas kell 12 Haapsalu toomkirikus mälestustalitlus, mille viis läbi piiskop Tiit Salumäe. Seejärel liiguti vabadussõja ausamba juurde, kuhu asetati küünlaid ja lilli.

Leinapäev jätkus kell 13.30 Ristil küüditatute mälestusmärgi juures. Leinapalvuse viis läbi Kaitseliidu Lääne maleva kaplan ja endine Kullamaa pastor emeritus Ants Leedjärv.

Fotod: Arvo Tarmula

juu niküüditamine2 juuniküüditamine juuniküüditamine1 juuniküüditamine3 juuniküüditamine4 juuniküüditamine5 juuniküüditamine6

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
8 aastat tagasi

Kuule huvitaja! Sa oled lihtsalt alatu lurjus ja kommude sabarakk!!!!!!!

huvitaja
8 aastat tagasi

huvitav – ja majanduspõgeniku staatuses olev inimene, kes enda perekonna ja esiisade kodu pisar silmis maha jätab on vabatahtlik tegevus. Tule nüüd sellest silmad pärani kinni mõtlemisest välja.

Mailis
8 aastat tagasi

Küüditamine ei olnud küll vabatahtlik parema teenistuse otsimine. Ärge, palun, olge ikka nii nõmedad ja lugege ja mõtelge väheke, enne kui niimoodi kommentaari kirjutate.

Ants
8 aastat tagasi

Tuleb aeg kui hakkame uusküüditanutele sama moodi ausambaid püstitama ja mälestustseremooniaiasi läbi viima aga need saavad olema palju suuremas leianas, kui on aga enam kes leinab.