0

Jalgpallilapsed on kuuendat suve Haapsalus laagris

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alates esmaspäevast on Haapsalus laagris 38 jalgpallilast – 37 poissi ja üks tüdruk.

Eesti jalgpalliliit korraldab üle Eesti laste suvelaagreid juba üheksandat aastat. Haapsalus on laager kuuendat suve. Nagu ikka, toimuvad ka sel suvel laagrid kahes vahetuses – esimene laager on 8.–12. juunil ja teine 10.–14. augustil. Juunikuisest suvelaagrist võtab üle Eesti kokku osa 960 noort ja 95 treenerit, laagrid toimuvad 24 eri kohas. 

Suvelaagrites võivad osaleda kõik 7–12aastased lapsed, eelnev kokkupuude jalgpalliga ei ole oluline. 

Lastega tegelevad laagrites vastava koolituse läbinud juhendajad. Laagri lõpus loositakse kõikide suvelaagris osalenud noorte hulgast välja kuus stipendiumisaajat, kelle trennikulutused katab järgmisel talvel suvelaagrite toetaja Rimi 300 euro ulatuses.

Alati on laagritel olnud ka koordineerijad Eesti jalgpalli liidust. Algul olid nendeks Lars Hopp ja Frank Bernhardt, siis Indrek Zelinski, edasi Teet Allas ja sellest aastast Martti Pukk.

 

Haapsalu laager on väga populaarne

Haapsalus on laagrisse alati kiirelt registreeritud ja osalejaid on olnud maksimaalselt palju, nii ka seekord. Selle aasta juuni laagrist võtab Haapsalus osa 38 last, neist üks on tüdruk. Kokku on muide üle Eesti tüdrukuid juunilaagris 120! Haapsallu on jalgpalli mängima tulnud lapsed Noarootsist, Virtsust, Keilast, Põltsamaalt, Tallinnast ja muidugi Haapsalust.

Haapsalu laagri peatreener Aavo Tomingas on kõigega väga rahul. Ta toonitab laste toredust ja treenerite oskusi.

Tominga sõnul tehakse hommikul harjutusi, pärast lõunasööki läheb aga mänguks. Moodustatakse võistkonnad ja toimuvad turniirid.

"Alustasime Eesti klubidest, läheme edasi Euroopa riikideni, meistrite liigani ja maailmameistrivõistlusteni välja – iga päevaga ikka tugevamaks," ütles Tomingas. "Nii nagu ikka, harjutame ja saame paremaks."

Neljapäev on Tallinna-ekskursiooni päev, kus poisid saavad mängida teiste laagritega ja näha tippjalgpalli A. Le Coq Arenal.

Treener Mart Pulst, kes ka juba mitmendat aastat suvelaagris töötab, märgib, et esimestel aastatel oli laste mänguoskuste vahe suur. Nüüd on väga palju jalgpallitrennis käijaid ja lapsed tulevad laagrisse juba oskajatena. 

Lastele on laager väga meelepärane. Geron Virtsust tähtsustab uute sõprade leidmist, Kert-Markus Haapsalust tahab saada juurde uusi oskusi, Robin-Robert Põltsamaalt kiidab häid treenereid ja ainuke tüdruk Krettel Haapsalust on nii tubli ja elav, et on kõigile teistele eeskujuks.

Laager lõpeb reedel.

 

Jalgpallilaager 3 Jalgpallilaager 2 Jalgpallilaager

Jalgpallilaager 7 Jalgpallilaager 6 Jalgpallilaager 5 Jalgpallilaager 4

Fotod: Arvo Tarmula

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz