Läänemaal mälestatakse pühapäeval küüditatuid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval, 14. juunil mälestatakse üle Eesti küüditatuid. Läänemaal algab kell 12 Haapsalu toomkirikus mälestustalitlus, mille viib läbi piiskop Tiit Salumäe. Seejärel liigutakse kohaletulnud inimestega vabadussõja ausamba juurde, kuhu asetatakse küünlaid ja lilli.

Leinapäev jätkub kell 13.30 Ristil, kus kogunetakse küüditatute mälestusmärgi juurde. Peetakse leinapalvus, mille viib läbi Kaitseliidu Lääne maleva kaplan ja endine Kullamaa pastor emeritus Ants Leedjärv. Samuti pakub Kaitseliidu Risti malev kehakinnituseks sõdurisuppi. 

Läänemaa Memento esimehe Arnold Aljaste sõnul ei tasu transpordi pärast muretseda. „Haapsalust lähevad küll mitmed autod, aga organiseerime ka bussi, et keegi kindlasti maha ei jääks.” ütleb Aljaste. 

Haapsalus asutatud eruohvitseride kogu Lääne-Eesti osakonna juht Heiki Magnuse sõnul on kõik soovijad oodatud. „Mida rohkem inimesi tuleb, seda parem. See näitab, et mälestuspäeva hoitakse ikka au sees,” sõnas Magnus. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments