Galerii: Praost pühitses Vormsi uue parvlaeva Ormsö

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Eile oli Sviby sadamas parvlaeva Ormsö õnnistamine ja n-ö ametlik saarele vastu võtmise tseremoonia. Aluse õnnistasid eile Lääne praost Leevi Reinaru ja Vormsi luteri koguduse õpetaja Ants Rajando.

Vormsi vallavanem Tanel Viks soovis aga laevameeskonnale kannatlikku meelt, et need harjuksid saarerahva traditsioonide ja kommetega. Näiteks sellega, et mõnikord võib ka tomatitaimede kast või tsemendikott tekil reisida saarele ilma inimesteta.

Ormsö kapten Ain Pulk ütles, et laevameeskond kasutab praegu iga vaba hetke, õppimaks tundma uue laeva iseärasusi. Pulk ütles, et kõrgest pealisehitusest ja madalast süvisest hoolimata talub parvlaev väga hästi tugevat tuult. Murekoht on aga laeva kandevõime. Eilegi jäi päevasest reisist maha üks turismibuss. Tekil oli ruumi küll, aga kuna laeva kandevõime oli täis, jäi buss maha. Sama on metsaveomasinatega. Kui üks on peal, siis teist enam peale ei pane. Või ka kruusakalluriga. Kui väga raske kallur pardale sõidab, ei pruugi enam sõiduautod mahtuda.

Fotod: Arvo Tarmula

vormsi01 vormsi02 vormsi03 vormsi04 vormsi05 vormsi06 vormsi07 vormsi08 vormsi09 vormsi10 vormsi11 vormsi12 vormsi13

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to aru ei mõista
8 aastat tagasi

Projekteerija pidi arvestama ka laevaehitaja võimalustega, mis ei võimaldanud suuremate gabariitidega laeva projekteerimist ning lisaks veel tuhande tehnilise detailiga projekteerimise lähteülesandes. Tuleb arvestada, et tegemist on reisiparvlaeva liinile rakendamise perioodiga ning laeva meeskond õpib alles laeva tehilisi omadusi tundma ja rakendama, et edaspidises navigatsiooni käigus laeva võimekust paremini kasutada. Seepärast on tänane operaator Väinamere Liinid OÜ palunud mõistvat suhtumist reisijate poolt kuna laeva meeskond peab töö käigus laeva ja tema tehnilist võimekust tundma õppima.

aru ei mõista
8 aastat tagasi

Kas laeva projekteerides siis tõesti ei arvestatud,et saarel ka elu võiks olla ja et igasugused sõidukid transporti vajavad? Uskumatu…

ei ole
8 aastat tagasi

sellest papi õnnistamisest küll ükski asi igaveseks jäänud, milleks see tsirkus

Tuule
8 aastat tagasi

No see on küll huvitav, et laeva kandevõimet nii planeeriti, et reisibuss pidi maha jääma?