Vormsi laevaliini hanke tühistamine jäi jõusse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

vormsi10

Ormsö kapten Ain Pulk. Foto: Arvo Tarmula

 

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis jõusse Lääne maavalitsuse otsuse tühistada Vormsi laevaliini operaatorihange ega rahuldanud Väinamere Liinide sellekohast kaebust.

Lääne maavalitsus tühistas hanke 30. aprillil, sest pikka aega kestnud vaidluste tõttu polnud võimalik 1. mail, nagu esialgu plaanitud, uut vedajat uue laevaga liinile saata. Peale selle polnud ka laev 1. maiks valmis. 

Tühistatud hanke esialgne võitja oli Väinamere Liinid, kes leidis nüüd, et on hankevaidluses kulutanud üksjagu aega ja raha ja et Lääne maavalitsusel polnud alust hanget tühistada.

"Hankija Lääne maavalitsus on kinnitanud, et meie pakkumus vastas hanketingimustele, pakkumuse arvutused olid täpsed ja tegemist ei olnud alapakkumusega," põhjendas Saaremaa laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk Lääne Elule vaidlustuskomisjoni pöördumist. "Samuti kinnitas riik meie kütusekulu arvutuste täpsust ja kompetentsust. See näitab veel kord, et meie pakkumus vastas hanke tingimustele ja et meil on õiguspärane ootus hankelepingu sõlmimiseks."

Rihvk lisas, et  vaidlustuskomisjoni (VAKO) otsus on alles nii värske, et nad ei ole jõudnud sellega põhjalikult tutvuda.

"Vaidlustamise otsustame siis, kui oleme saanud VAKO otsuse põhjalikumalt läbi töötada," ütles Rihvk.

Uus laev Ormsö tuli liinile juuni alguses. Laevaga sõidab praegu Vjatšeslav Leedo firma Väinamere Liinid. Lääne maavalitsus sõlmis ettevõttega ajutise lepingu, sest laev oli valmis ja sellega tuli hakata mandrilt Vormsi sõitma. Pikaajalise lepingu sõlmimiseks tuleb Lääne maavalitsusel aga välja kuulutada uus konkurss. Eile polnud teada, kas ja millal kavatseb maavalitsus seda teha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
KADRI
8 aastat tagasi

M
iks oli “Reedaga”söites turvalisem tunne?
kadri