Ajaloomuuseum pühendas Mati Mandlile konverentsi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mati Mandel_Vahur Lõhmus

Mati Mandel. Foto: Vahur Lõhmus

 

Täna saab 70aasteks Lihula ajaloolane ja arheoloog, Eesti ajaloomuuseumi teadur Mati Mandel. Sel puhul korraldas Eesti ajaloomuuseum täna Tallinnas Maarjamäe tallihoones ajalookonverentsi.

Mati Mandli uurimisvaldkondadest inspireeritud konverentsi esimene pool keskendus muinsuskaitsele ja sellele, kui oluline on uurija jaoks iga infokild. Konverentsi teise poole ettekanded lähtuvad Mati Mandli uurimisteemadest.

Nele Kangert räägib muinsuskaitse sõbrast Mati Mandlist, Mauri Kiudsoo Bütsantsi vaskmüntide leidudest Eesti läänerannikul, Ivar Leimus Mäetaguse esi- ja varaajaloolistest aaretest ning Ülle Tamla hõbedast brakteaatripatsist Linnakese aardes.

Marge Konsa, Eve Rannamäe ja Kristiina Johansoni ettekanne käsitleb karuküünised matmispaikades, Ain Mäesalu ettekande teema on "Lihula keskaegne rusikas – väejuhi võimusümbol, kohtuniku ametisau või lihtsalt hirmus relv?", Villu Kadakas räägib Lihula naistsistertslaste kloostrist ning Martin Andreller metsavendluse uurimisest ja selle seostest Mati Mandliga. 

Konverentsi võtab kokku teadusdirektori kt Krista Sarv ettekandega "Mati Mandel ja Eesti ajaloomuuseum – 43 aastat kirglikku suhet".

Mati Mandel on aastakümnete vältel juhtinud arheoloogilisi väljakaevamisi Lõuna-Läänemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments