Hardi Rehkalt: Kvoodisüsteem ei ole mõistlik

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hardi RehkaltHardi Rehkalt. ARVO TARMULA

Kas ja kui palju peaks Eesti vastu võtma pagulasi?

EKRE Läänemaa piirkonna juht Hardi Rehkalt:

Olen pagulaste kvoodi järgi vägisi sissetoomise vastu. Kvoodisüsteem ei ole mõistlik. Pigem tuleks küsida, kuidas on üldse võimalik, et neid nii palju saabub, ja kuivõrd nad üldse põgenikud on. Kellelgi pole õieti selget ülevaadet, mis üldse sünnib. Kes need inimesed on?

Esmalt tuleks terad sõkaldest eraldada. Nii palju kui mina olen aru saanud, pole tegemist mitte naiste, laste ja vanurite, vaid noorte meestega. Tuleb vahet teha, kes on hädalised ja kes õnneotsijad. Õnneküttide vastu kaastunne puudub. Kui on päriselt põgenikud ja hädalised, siis tuleb muidugi aidata, aga vabatahtlikkuse alusel, ja selleks peaks riik valmistuma.

Kui näiteks täna peaks Martna vald võtma vastu põgeniku, siis poleks teda kuhugi elamagi panna. Ei saa aga ka öelda, et me kedagi vastu ei võta, rahvaste ränne toimub nii või naa.

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
7 aastat tagasi

See peab olema riigi otsustada,keda vòtta keda mitte. Kuhu tuleb praegu 100 illegaali,on neid aasta pàrast mitu korda rohkem.Miks nad ei làhe oma kultuuritaustaga naaberriikidesse? Sest seal ei anta tasuta elamist ning abirahasid.