Lihula rahvas pidas laata

Kaie Ilves

kaie@le.ee

20150531_121803[1]Lihula laat. KRISTI MÄRK

Täna toimus Lihula linnusemäel meeleolukas kevadlaat, mida korraldas Lihula kultuurimaja ning kuhu oli kohale tulnud laada senise ajaloo rekordarv müüjaid.

"Kui eelmisel aastal jäi müüjate arv 40 kanti, siis tänasele laadale oli end registreerinud 60, kuid koos käsitöölistega oli lõpuks kohal umbes 80 müüjat," ütles Lihula kultuurimaja direktor Tiina Lobja, lisades, et Facebook ning laadakaup.ee portaal, kus Lihula laadal oli peaaegu 1800 vaatamist, aitasid palju kaasa.

Külastajad, keda oli tulnud nii kaugemalt kui ka lähemalt, olid positiivselt üllatunud.

"Nii palju kaupa. Väga äge laat. Terve plats on ju täis!" oli see, mis inimeste kommentaaridest kõlama jäi. "Pole teadnudki, et Eestimaal on niisugune ilus koht, kus on selline võimas kultuurimaja ja mõisakompleks. Meie jaoks on see suur ja tore üllatus," jagas muljeid vanapaar, kelle jaoks oli kevadlaadale tulek esimene kord Lihulasse sattuda.

Kuigi eks müüjate arvates võiks ostjaid alati rohkem olla, jäi enamik kauplejaid siiski rahule.

"Ajastus oli hea, samal ajal ei olnud teisi suuremaid laatasid ning hilise kevade tõttu mõtlevad inimesed alles praegu taimede istutamise peale," kiitis kapsa-, tomati- ja lilletaimi müünud proua.

"Mul esimene kord Lihulasse laadale tulla ning kui aus olla, siis ei oodanudki, et nii hästi läheb," ütles Muhetalu peremees, kes müüs suitsuliha ja -vorsti.

Vaatamata sellele, et ilm oli tuuline, soosis ilmataat laadalisi ning esimesed vihmapiisad tulid taevast alles poole kahe paiku, mil mitu müüjat oli end nagunii kokku pakkima hakanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
külastaja
8 aastat tagasi

See on täpselt selline laat, et käid ostad lilled ära ja lähed minema, ei mingit päevast üritust, nagu suudab seda korraldada Mihkli laat. Tehke järele. Ja mis tsekki te seal Lihulas Tiina Lobjalt ootate, ta ei saaks siis ju midagi endale tasku panna, naljahabad 😀

huvitav
8 aastat tagasi

mis see siis oli, mida mina lugesin – suurt laadakuulutust. Mõtlesin veel, et kahjuks ei saa siin olla, pean ära sõitma.

lihula
8 aastat tagasi

n6us Jaaniga,absoluutselt n6us

Jaan
8 aastat tagasi

Laada korraldajale Kultuurimaja juhatajale Tiina Lobjale!

Mispärast ei olnud Lihulas mitte ühtegi kuulutust, et Lihula laat toimub pühapäeval, 31. mail kell … , kas oli tõesti raske riputada üles mõned plakatid?
Juhin tähelepanu, et igal Lihula valla elanikul ei ole internetti!
Paljud elanikud ei loe ajalehte “Lihula Teataja”.
Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos ja volikogu esimees Jaak Kastepõld on ära unustanud omad valla elanikud, loodan, et varsti tuleb neil meelde kui toimuvad valimised.

reede
8 aastat tagasi

Viimased paar aastat ei ole enam osalenud-osamaks on käsitööle surmav,viimane kord ei antud isegi kviitungit,isegi omavalitsus ei vaevunud sellele ” jamakesele” vastata.

laadaline
8 aastat tagasi

Korraldaja peaks meelelahutuse poole ka tasemele viima. Ainult müüjate käest raha võtmine ei tee veel korralikku üritust. Rahvast tuleks kauem koapeal hoida lp. asjapulgad !