Haapsalu volikogu esimeheks pürivad Moor ja Rahuvarm

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavolikogu esimeheks pürivad keskerakondlased Tiit Moor ja Andreas Rahuvarm.

Riigikokku lahkunud volikogu esimees Jaanus Karilaid soovis enda asemele Andreas Rahuvarmi Keskerakonna nimekirjast. Moor kinnitas eile Lääne Elule, et pole alla andnud ja teeb volikogu liikmete seas lobitööd. Moori sõnul on talle tehtud ettepanek kandideerida esimeheks. Kes tegi? Seda Moor ei ütle.

Rahuvarmi esitamine on pettumus Tiit Moorile, kes astus jaanuaris IRLi fraktsioonist Keskerakonna fraktsiooni. Selles sammus nähti lubadust, et Moorist saab Karilaiu mantlipärija.

„Ega ta muidu oleks teise parteisse hüpanud,” ütles volikogu sotsist liige Valdo Maisalu.

Karilaiu esimene eelistus oli Helle Saarsoo, aga Saarsoo ei võtnud pakkumust vastu. Mäesalu ütles, et IRL ei hakka Moori toetama. Kui Moor fraktsioonist lahkus, nõudis IRL Moori lahkumist ka volikogust.

„Siis saanuks Alar Schönberg volikokku, oleksime saanud tõsise ja lojaalse liikme,” ütles Mäesalu.

Kas Rahuvarmi kõrvale tuleb ka opositsiooni kandidaate, selgub vahetult enne volikogu. Sotsid oma kandidaati ei paku, IRL arutab seda küsi- must veidi enne volikogu istungit. Tuulberg lahkus Volikogust välja astunud revisjonikomisjoni esimehe Heinar Tuulbergi asemele valitakse uus esimees.

Valdo Maisalu ütles, et revisjonikomisjoni juhi koht kuulub opositsioonile ja nemad teevad ettepaneku valida Merle Mäesalu. Et volikogu liige tohib olla vaid ühes komisjonis, peab Mäesalu loobuma haridus- ja kultuurikomisjoni liikme kohast. Tuulbergi asemele saab volikokku Heli Kaldas, kes sooviks kohta talle erialalt lähedasemas kultuuri- ja hariduskomisjonis.

Kommunaalkomisjoni esimehe koht jäi vabaks, kui Alo Lõps asus juhtima Haapsalu Linnahooldust ja huvide konflikti vältimiseks loobus sellest kohast. Võimalik, et selle koha saab eelarve- ja rahanduskomisjoni aseesimees Lauri Väli. Muudatused komisjonides tekitavad vajaduse muuta veel mitme teise komisjoni koosseisu, kuid see jääb juuniistungile.

Tiit Moor (1) arvo tarmula

Tiit Moor. ARVO TARMULA

Haapsalu volikogu (5) Andreas Rahuvarm arvo tarmula

Andreas Rahuvarm. ARVO TARMULA

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
8 aastat tagasi

Kes levitab seda valet informatsiooni, et volikogu liige võib kuuluda ainult ühte volikogu alatisse komisjoni? Lugege seadust (KOKS)

Tohohh
8 aastat tagasi

Mõlemad variandid on kehvad. Üks on juba näidanud end volikogu esimehena ja tõeline ämber oli aselinnapea koht. Teine pole nende aastate jooksul, mis ta volikogus olnud, mitte millega tähelepanuväärsega hakkama saanud. Sahinad aga räägivad sedagi, et ta sooviks end pigem näha linnapea ametis ja vast see vastuolu, kus teda ei aktsepteeritud, oli ka üheks põhjuseks, miks ta IRL-ist üle kargas. Volikogul võiks olla rohkem selget mõistust uue volikogu esimehe valikul. Unustage erimeelsused ja valige tegus volikogu esimees, kel oleks tahet Haapsalut edasi viia ja linnavalitsuse ka tööle panna, näiteks Heli Kaldas…

??
8 aastat tagasi
Reply to  Tohohh

Kes linnavalitsuses siis tööd ei tee?

Juhhaidii
8 aastat tagasi
Reply to  ??

Milleks Haapsalule vaja linnapead ja veel kolme aselinnapead? Vaata Haapsalu suuruseid ja veelgi suuremaid linnu (Viljandi, Kuressaare, Narva jt) ning näed, et kusagil pole nii suurt linnaaparaati.

??
8 aastat tagasi
Reply to  Juhhaidii

Kelle maha võtaks? Kes neist neljast on nii pädev,et jagab kõiki valdkondi?

huvitav
8 aastat tagasi
Reply to  Tohohh

Millega Heli Kaldas siis nii silma on paistnud? Kolledži tegijaid ennegi nähtud,üks neis istub praegu aselinnapea kohal ja ei ole kuhugi suunas oma tööga jõudnud . Ei ole ka mingit arengut kolledžis näha, minu meelest üks muidusööjate kari istub seal. Istutakse,et lihtsalt oleks koht kus istuda ja mõni saaks kopsaka palga tasku.

huvitavale
8 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Kas alati peab siis silmnähtav olema? Oluline, et inimene teeb oma tööd andunult südame ja hingega. Arvan, et neid tööülesandeid, mis on Heli Kaldase õlule kolledžis pandud ta seesuguselt täidabki. Aastaid vedas Heli Haapsalu rahvaülikooli ja sealt oli kuulda ainult head. Tema teod said ka väärilise hinnangu, kui teda pärjati vabaharidusliidu aastaauhinnaga, millist antakse ühele isikule vaid kord. Heli Kaldase näol on tegu ilmselt suure õiglustunde ja tegusa naisega, kes võiks olla julgest Haapsalu volikogu esimees. Iseasi muidugi kas ta ise seda soovib. Aga Haapsalu vajab muutusi.

see
8 aastat tagasi
Reply to  huvitavale

kolledzh on täpselt nii arenenud et kui selle kinni paneks ei juhtuks ka midagi. Kaldas proovigu enne kätt volikogu liikmena.

Juhuuuu
8 aastat tagasi

Edu Haapsalu! Läks nii nagu arvati – Tiit aega ei raiska, paha hakkab.!

p
8 aastat tagasi

mõlemad on toredad poisid. mõlemad oskavad arvata ja linnale mõelda.

kodanik
8 aastat tagasi

Millisest lojaalsusest sa Moori puhul unistage tulge maa peale. See vend oskab ainult isadele kulpi lüüa ja seda juba sellest Lääne Kaluri autojuhi aegadest saadik. Poleks ta Mikkeri poistega hästi läbi saanud, poleks teda mitte kunagi Lääne Kaluri panka uksehoidjaks kututsutud turvama, selleks et isakesed saaksid turvaliselt lääne kaluri enda taskusse kantida.

arvaja
8 aastat tagasi

Moor oleks ehk linnale kasulikum, kuid Karilaid-Suklesele on kahtlemata kasulikum ei ühtegi isiklikku arvamust omav Rahuvarm. Tõele au andes on tegu Karilaiu järjekordse ämbriga. Neid peaks tal juba iga sõrme ja varba otsa jätkuma.

kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  arvaja

Milles sinu meelest see Karilaiu ämber siinkohal seisneb? Et ei tormanud ülejooksikut ja alles paar kuud keskerakonna poolel olnud Moori volikogu esimeheks soovitama? Kas Moor,kes alles mõnda aega tagasi Karilaidu kurilaiuks nimetas ei peaks esmalt oma lojaalsust nii erakonnale kui selle liikmetele tõestama? Karilaid tegi antud valikus parima,mis tal teha oli ehk nagu rahvakeel ütleb siis s..st sepiku. Küllap teab Karilaid isegi,et Rahuvarm ei ole parim lahendus arvestades viimase põrumist aselinnapea kohal. Kuid valik tuli teha. Moorile jääb võimalus aastatega end tõestada.Loodetavasti on need aastad keskerakonna ridades jätkusuutlikumad kui siiani olnud on. Iga asi siiski omal ajal ja lapsik solvumine… Loe rohkem »

kodanikule
8 aastat tagasi
Reply to  kodanik

kas sa kodanik tõesti arvad, et Moor läks niisama pulli pärast Keskerakonda? Karilaid lubas talle volikogu esimehe kohta, mis ta sinna muidu läks.

Kindlasti
8 aastat tagasi

…võib tulla huvitavaid paljastusi,kui volikogu esimeheks saab endine kapo töötaja Moor….

eelmisel
8 aastat tagasi
Reply to  Kindlasti

Mis asja – haapsalu linna kassipüüdjast politseinik tahetakse volikogu juhtima panna. ;)))) tulge nüüd ikka mõistusele. Vaadake hariduslikud ja psüühikatüübilised eeldused ka nende mõlema puhul üle.

kodanik
8 aastat tagasi

Vaata,Tiit Moor ,üksnes võimuhimuga kaugele ei jõua. Samas võta üht või viska teist,pole hea valik kumbki. Mõlemale soovitan alustuseks näiteks keskerakonna liikmeks astuda mitte ainult erakonna najal oma kukruid täita.

peeter
8 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Karilaiu häda on selleset et intellekt eriti ei hiilga, aega ei ole, lubadused ei pea. Uue kaadri loomisest ei ole selliste isikuomaduste puhul mõtete rääkida. Ta ei ole suutnud selle aja jooksul, mist asiin oli, kaasta mitte ühtegi noort inimest siis poliitmaastikule. Nüüd istub selle hapuksläinud supikatla ees.