0

Detailplaneeringu algatamine. Keskkonnamõju strateegilise hindamise mittealgatamine

Kylaline

info@le.ee

Lihula vallavalitsus algatas 19.05.2015. a korraldusega nr 179 Pagasi külas 0,69 ha suuruse Uue-Sepa kinnistu (katastritunnus 41102:001:0226) detailplaneeringu. Uue-Sepa kinnistu asub Matsalu rahvuspargi piiranguvööndis Lihula–Kloostri–Kirbla riigimaantee ääres. Planeeritaval alal asub silohoidla. Detailplaneeringu eesmärk on 2288 m2 suuruse kaksiksilohoidla ümberehitamine heinaküüniks ning kinnistu hoonestusala, ehitusõiguse, juurdepääsuteede, liiklus- ja parkimiskorralduse, servituutide, tehnovõrkude ja -rajatiste asukoha kindlaks määramine. Detailplaneeringuga ei muudeta Lihula valla üldplaneeringut.
Lihula vallavalitsus otsustas 19.05.2015. a korraldusega nr 179 mitte algatada Uue-Sepa kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist, sest planeeringuga kavandatavail tegevustel ei oma olulist keskkonnamõju. Planeeritav ala moodustab väga väikese osa rahvuspargist ning paikneb pargi piiril olemasolevate kasutuses olevate põllumajandushoonete vahetus läheduses. Tootmismaa sihtotstarbega maaüksuse kasutusfunktsiooni (rohtse biomassi ladustamine) ei muudeta. Planeeringuga ei kavandata ehitust avamaastikele. Planeeringuga kavandatud tegevused ei kuulu keskkonnamõju hindamise ja keskkonna-juhtimissüsteemi seaduse § 6 lõikes 1 loetletud olulise keskkonnamõjuga tegevuste hulka. Planeeringuga kavandatav tegevus vähendab Kasari jõe luhast varutava heina ladestamist loodusesse.
Detailplaneeringu koostamise algataja ja korraldaja on Lihula vallavalitsus, kehtestaja Lihula vallavolikogu, koostaja KBT Ehitusprojekt OÜ. Detailplaneeringu koostamise algatamise ja strateegilise keskkonnamõju hindamise algatamata jätmise korraldusega on võimalik tutvuda Lihula vallavalitsuses alates 26. maist (Jaama 1, 90302 Lihula, Läänemaa) tööpäeviti 9–13 ja 14–17 (telefon 472 4630).

Lihula Vallavalitsus

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz