Euroopa Komisjon soovitab Eestil vastu võtta veel 738 põgenikku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Euroopa Komisjoni pagulaste ümberpaigutamiskava kohaselt peaks Eesti vastu võtma veel ligi 738 juba Euroopasse jõudnud pagulast lisaks 326-le, kelle Eesti peaks Komisjoni hinnangul vastu võtma varem avalikustatud ümberasustamiskava kohaselt, vahendab BNS.

Euroopa Komisjon avalikustas kolmapäeval pagulaste ümberpaigutamiskava, mille tuleb liikmesriikide vahel jagada 40 000 põgenikku, kes on saabunud Itaaliasse ja Kreekasse. Varem avalikustatud ümberpaigutamiskava kvootide tabeli kohaselt oleks Eesti kvoot 1,76 protsenti ümberpaigutatavatest pagulastest.

Kolmapäeval avalikustatud kava kohaselt jääb Eesti osaks Itaaliast vastavalt 443 ja Kreekast 295 põgeniku vastuvõtmine. Seega peaks Eesti vastu võtma 738 pagulast.

Mai keskel avalikustas Euroopa Komisjon ümberasustamiskava, mille raames tagatakse kõikide liikmesriikide peale kokku 20 000 kohta Euroopas selgelt rahvusvahelist kaitset vajavatele põgenikele.

Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt võtaks Eesti vastu 1,63 protsenti 20 000 ümberasustatavatest pagulastest. Seega peaks Eesti kavakohaselt vastu võtma 326 pagulast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
8 aastat tagasi

Minul puudub viha pagulaste vastu. Olen ise nn. põgenik,nimelt käin Soomes tööl. Pean ise soomlasi õnnetuks rahvaks, kuna segunemine toimub müstilise kiirusega. Vahest peaks loobuma oma hirmudest. Pean ennast ammu eurooplaseks, mitte eestlaseks. Ajalugu kordub; Toimus eestis venestamine, nüüd toimub nahavärvuse ja usu segunemine. Mina soovin Eesti Valitsusele kainet meelt ja sirget selga. Kahjuks peab tunnistama, et eestlus on kaduv nähtus.
Päikest soovides Soomest.

Juhan
8 aastat tagasi

Eestil on ainult üks väljapääs, kuidas pääseda nende pagulaste vastuvõtmisest ja see on Euroopa Liidust koheselt välja astuda. Euroopa Liit laguneb peagi nagu lagunes Nõukogude liit. Enne Euroopa Liitu astumist oleks pidanud nõudma kehtestama Euroopa Liidu keskmised palgad, pensionid, nüüd saavad meie pensionärid kolm kuni neli korda vähem pensioni kui Kreeka, aga meie vaene ja väike riik pidi toetama Kreekat, kes priiskab ja naerab Euroopa Liidu peale. Pagulaste jagamine Euroopa Liidu riikide vahel ei lahenda põgenike probleemi, sest iga päevaga põgenikke tuleb aina juurde. Kas keegi on välja selgitanud, kui palju põgenikke võib veel Euroopasse tulla, ei, neid on miljoneid,… Loe rohkem »

See pole
8 aastat tagasi

….pole mingi pime viha. See on soov näha Eesti riiki eestlaste riigina,mille eest ju ka Vabadussõjas võideldi. Ja riik peaks ise otsustama,keda siia lasta. Merkel ütles aasta tagasi,et multi-kultiga on Saksamaal kaputt. Ehk moslemi usk ja elustiil on meie omast tugevalt erinev. Kas meie naised hakkaksid ka sünnitama 5-6 last ? Vaevalt. Kurb,et koolilõunate rahastamise suurendamiseks viimased 5 aastat pappi pole olnud,aga illegaalide toetusteks küll….

Toivo Tomingas
8 aastat tagasi

Ma olin niigi kindel, et suur ja absoluutne enamus on pagulaskvootide vastu, kuid siin kommentaariumis lokkav pime viha ületab mitmes mõttes piirid.
Mina soovitaksin asuda aktiivselt pagulasmajandust looma. Sest isegi siis, kui me valitsuse sunnime pehmuse pärast kvootide vastuvõtul tagasi astuma, ei pääse me mingist portsust araablastest nagunii. Rääkimata Euroopas paljude liitlaste kaotamisest. Mõelgem siis parem positiivselt, võtmes:”Kuidas me saaksime neid kasulikult rakendada?”
Loen näiteks, et tulevikus valvavad piiri droonid. Aga miks mitte araablased?
Siis nad teeksid ju seda, mille eest neile palka maksta.
Või, näiteks panna nad metsa istutama ja hooldusraieid tegema? Mahukas käsitöö, mille tegijaid praegu napib. Jne.

seda
8 aastat tagasi
Reply to  Toivo Tomingas

saab nendega teha ainult gulagi meetodil, sest 3 korda nädalas ei tohi nad tööd teha ja ülejäänud aja palvetavad

Toivole
8 aastat tagasi
Reply to  Toivo Tomingas

Kust oled sa võtnud teadmise, et sõjapõgenikud on ainult araablased? Väär arusaam. Lisateadmine, et suure osa sõjapõgenikest moodustavad ka kristlased.

aga
8 aastat tagasi

ise te oma valitsuse sinna valisite,kes muidu andis näiteks Rõivasele ja Ligile tuhandeid hääli….Sai inimesi natuke Venemaaga hirmutada ja jooksidki saba jalge vahel reffe valima.Olge nüüd õnnelikud,et siia tulevad venelaste asemel mustanahalised.Seda te ju tahtsite.

paras
8 aastat tagasi
Reply to  aga

jah

Lisaks
8 aastat tagasi

….juurde,et ka Petitsioon.ee s saab oma arvamust avaldada…

Huvitav,miks
8 aastat tagasi

….need moslemipagulased nii kangesti Euroopasse tahavad,kuigi ka Aafrikas on teisi islamiriike,kus pole sõda? Ja kas me ikka tahame mässe ja autode põletamist? Kuidas mustad end ülal peavad,on nii mõnigi kord uudistest näha. Kui Itaalia oma piire kaitsta ei taha ning inimkaubitsejatele kaasa aitab, jätkub moslemite tulek aegade lõpuni…

Endel Susi
8 aastat tagasi

to vastus tuletab meelde anekdooti, et Juss hoia pintslist kinni, mul on ajutiselt redelit vaja. Ma pole EKRE inimestega mitu kuud suhelnud ja avaldasin isiklikku arvamust, või nagu eile foorumis Kelam arvas, et tuleks pöörduda pagulaste probleemi juurte juurde ja sealtkaudu .lahendust otsida. Kindlasti ei poolda kvootide kehtestamist, mis ei lahenda põgenike probleemi, pigem suurendab seda.

to Endel Susi
8 aastat tagasi

Tõmba palun julgesti tagasi. Mõtle veidi rahulikumalt ka oma laste ja lastelaste peale. Täna elad sa ainult endale ja ei taha, et keegi kes sinule võõras sinu mängumaale tuleks, aga mõtle, et need, keda täna mööda Euroopat laiali saadetakse tahavad ka elada. Nad on erinevalt meie kaasmaalastest, kes siit parema elu otsingu nimel põgenevad, siiski sõjapõgenikud, kel ka nagu sinulgi, õigus elule. Saan aru EKRE ideoloogiast – kes Euroopas ei ela, on moslem ja seda inimest tuleb igati vältida. Väär arusaam teie poolt. Ka meil Eestis on moslemid elanud ja arvan, et elavad ka edasi, kui teiesugused ei hakka otsima… Loe rohkem »

kes keelab
8 aastat tagasi
Reply to  to Endel Susi

neil minna sõja vallapäästaja maale usasse, seal ruumi küll ja multikulti kurtuur ka

Endel+Susi
8 aastat tagasi

Täiestui vastu!’
Gaddafi ajal oli kord majas. Naftatootmise sissetuleku abil oli tagatud korralikud sotsiaalsed soodustused (tasuta arstiabi, haridus jm,). Vaja oli ärihaidel oli pääseda nende rikkuste juurde, mida soosisid mitmed lääneriikide liidrid eesotsas Sarkozyga, kes võlgnes Liibüale oma presidendikoha, aga polnud võimeline tagasi maksma. Peale Gaddafi kukutamist pääses valla kaos, mida peame aitama nüüd likvideerida. Las süüdlased ise vastutavad! Meil pole vaja oma nina sina toppida;