Kohus võttis roolijoodikult auto

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kohus konfiskeeris autot alkoholijoobes juhtinud mehelt sõiduauto Mazda 626. Mees jäi viimati vahele neli päeva pärast kohtus sama teo eest süüdi mõistmist. 

Korduvalt alkoholijoobes autojuhtimisega vahele jäänud mehelt võeti ka juhtimisõigus ja talle määrati üldkasulik töö. Meest süüdistati selles, et 9. veebruaril kella seitsme ajal õhtul juhtis ta Noarootsi valla Aulepa lähedal sõiduautot joobeseisundis, puhudes alkomeetrisse 1,15 mg/l. Mootorsõidukijuht loetakse alkoholijoobes olevaks, kui tema väljahingatavas õhus on alkoholi 0,75 milligrammi liitri kohta. 

Kohus määras mehele karistuseks pool aastat vangistust, millele liideti varem täitmata jäänud karistus – 3 kuud 27 päeva. Kogu vanglakaristus asendati 295tunnise üldkasuliku tööga, mis tuleb teha ühe aasta jooksul. See teeb kokku peaaegu 37 tööpäeva. Kui mees keeldub tööst, võib talle määrata kohtu kaudu lisaülesandeid. 

Lisakaristuseks võeti mehelt ära mootorsõiduki juhtimise õigus kolmeks kuuks ja konfiskeeriti kuriteo toimepanemise vahend – sõiduauto Mazda 626 –, sest prokuröri meelest on piisavalt alust arvata, et mees paneb samalaadseid süütegusid toime ka edaspidi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook
8 aastat tagasi

Maakohtades sõidavad paljud joobes. Vahelejäämise võimalus on minimaalne.
Politseinikud istuvad linnas kabinettides ja tiirutavad linnapeal ning hoiavad Kübe pundil silma peal.

to:kuramus küll
8 aastat tagasi

See on Eesti vabariik

kuramus küll
8 aastat tagasi

asjad on vales järjestuses-mitte auto ei pidanuks ära võtma,vaid mees ühiskonnast isoleerima.Kuidas on võimalik,et korduvalt autojoobes inimene veel vabaduses on ???