Lääne-Nigula vallavalitsus maksis laibatükeldajale 2000 eurot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla raudtee (3)

Taebla kolemajad. URMAS LAURI

Lääne-Nigula vallavalitsus ostis sel esmaspäeval 2000 euroga ära Taeblas asuva viie korrusega kolemaja.

„30 korterit 2000 euroga, pole paha ju,” tegi vallavanem Mikk Lõhmus nalja.

Vald käis 30 korteriga paneelmaja pärast aasta aega kohut, sest firma, mille vara hulka maja kuulus, oli likvideeritud. Firmaomanik ja selle kaudu ka majaomanik oli soomlane Markus Pasi Pönkkä, keda tuntakse Maakri laibatükeldajana. Tallinnas Maakri tänaval 2005. aastal kaaslase tapnud ja laiba tükeldanud Pönkka istus 2014. aastani vangis, sai tänavu varakevadel lahti, kuid jäi kohe kelmusega vahele ja sattus taas trellide taha.

Raha läks Pönkkä firma likvideerijale, kes võtab sellest oma kulud, tasub maamaksuvõla. Kui midagi üle jääb, siis selle saab Pönkkä.

Maja Nurme põik 5 pole kunagi valmis saanud.

„Suure tõenäosusega taotleme Kredexilt lammustoetust,” ütles Lõhmus. Enne seda aga tahab Lõhmus teada, kui heas korras on maja konstruktsioonid ja kui need kannatavad ehitamist, siis uurida, kas on võimalik saada toetust, et maja lõpuni ehitada.

„Näiteks noortele peredele üürikorterid või midagi taolist,” ütles Lõhmus. See võiks käia riigi munitsipaalelamute ehitamise programmist.

Taeblas on veel kaks kolme korrusega kolemaja. „Need on lammutamise majad,” nentis  Lõhmus. Nende majade omanik resideerub Soomes, aga tema nimi viitab lõunamaisele päritolule. Omanikuga on vald meile vahetanud, aga viimasele meilile, kus vald teatas soovist maja ära osta, pole omanik vastanud.

Vald taotleb kohtu kaudu endale ka Risti külje all Rõuma külas asuvat laudahoonet.

„Tahame saada selle kätte, et lammutada,” ütles Lõhmus.Tema sõnul on koledaid tootmishooneid veel, aga need on pole nii hullus seisukorras.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elaniku'le
8 aastat tagasi

Teame omast käest,et kui meil midagi tagant otsast välja on tulnud,siis tagasi toppida ei anna.

J
8 aastat tagasi

See aja kirjanike puhul levinud tava ja unustet ajakirjaniku eetika. Kirjatüki sisu pole oluline ja tõde pole tähtis, peamine on klikid ja kõik müügiks

kuli
8 aastat tagasi

Kui Lehte Ilves selle pealkirja ise välja mõtles siis no anna abi.Kas muud moodi klikke ei saa kui peab sellise pealkirja panema???

Elanik
8 aastat tagasi

Kuramus küll. Tuleb Sauelt siia ja hakkab kohe lammutama. Viiekordsed nüüd puukuurid. Ähvardab inimesi sundvõõrandamisega kui ei tehta enda alasid korda. Kao tagasi oma Sauele mida sa tuled siia ehitama.

uhh.....
8 aastat tagasi

See tühi maja on ajaga hallitust ja mustust täis kogunud,millest jagu saamine on tükk tööd.

kullamaalane
8 aastat tagasi

Lääne Nigula vald on tubli, isegi kõrvalises kohas asuva Rõuma laudahoone lammutavad. Kullamaa valla funktsionääre ei häiri Kullamaa asulas paiknev valla omandis olev tondiloss, söökla – katlamaja. Eraomandis tondilosse pildistavad ja eksponeerivad neid valla ajalehes.

Küll...
8 aastat tagasi

Oleks tore kui vald teeks ka 1 – 100 eurose korterite müügi noortele peredele Järvamaa eeskujul. Vajalikud trassid peaksid siiski olemas olema valla poolt. Ülejäänu juba elanike mure.

Tuule`le
8 aastat tagasi

Kõik head ettepanekud on vallavalitsusse oodatud kirjalikus vormis. Tee ära, siis saab öelda – tehtud!

Tuule
8 aastat tagasi

Lääne-Nigula vald! Investeerige parem oma inimeste heaolu tarvis, uurige ometi erapooletult, mis toimub Salajõe joogiveega! Seiske selle eest, et inimesed oleksid 21.sajandil varustatud puhta joogiveega!

....
8 aastat tagasi

Veel paremini saaks ka?Liftid viiekordsetele majadele,nagu kaasajal on.leitud,et vajalikud.Jõudu tööle!