9

Lauri Luik: Valimisea langetamine annab noortele lõpuks väljundi

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

lauri luik arvo tarmula (2)

„Olen üks neid, kes on juba kooli ajal valimisea langetamist debattidel kaitsnud,“ ütles riigikogu liige, reformierakondlane Lauri Luik (pildil). 

„Kogu aeg räägitakse, et noori tuleb kaasata. Valimisea langetamine annab noortele lõpuks väljundi, sellega näitame noorte vastu usaldust ja anname neile võimaluse poliitikas kaasa rääkida. Kohaliku omavalitsuse tasandil on see noortele igati jõukohane, riigi tasandil ehk mitte.“

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
r.
r.

Lauri, kas sa ise ka mõistad kui ajupestud inimene sa veel oled? Sa ei mõista suurt inimese olemusest midagi, ajad seal haapsalus oma reformi asja ja usud kõike. Ka. valimisea langetamist, koolisüsteemi ja parempoolset poliitikat. Propagandist, ideoloog, manipulaator, orjastaja…peenelt, samm-sammult ja kavalalt. Soovitus sulle – unusta kogu see kräpp ja uskumised ning avarda end inimesena. Seejärel loobud oma agendadest ja tunned end elus paremini.

ps! poliitanatoomia tungimine lapse ellu võiks minna paragrahvi alla.

olaf
olaf

Olen seisukohal, et 1 – 6 aastastele lastele peab anda võimaluse endale lasteaia kasvataja valida. Kasvataja on neile teenindav personal. Vajadusel tuleb välja kuulutada riigihange. Lastele on see kasulik, sest see annab neile väljundi.

tõemonopol
tõemonopol

Lauri Luik võiks rääkida VEB-i rahadest. Vargaerakond, kes on riigi ära hävitanud.

huvitav
huvitav
kui anda lastele õigus valida siis tuleks anda samamoodi ka õigus kandideerida- need on täpselt võrdsed kategooriad. Kui inimene suudab otsustada, kelle poolt oma hääl anda, peab olema ta ka suuteline mõistma, kaasa rääkima ja mingit sõnumit kandma, valimistel. Ehk siis tuleks see võimalus tekitada. Vastasel juhul on tegu blufiga. Mis väljund siis noortel sellega niiväga tekib? Täiskasvanutel on see väljund olemas- kas riigis sellepärast midagi paremaks muutub? Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes valiks reformierakonda- ometi saavad nad ikka mingi imenipi abil võimu juurde. Kuigi 70% eesti valijatest seda erakonda ei eelista, vaid valisid hoopis teisi. Niiet… Loe rohkem »
hd
hd

Täpselt nii et soome, sest see on ainus koht kuhu neid veel hordide kaupa oodatakse. Meie ootame aga asemele somaalia neegreid. Selge on see et mida madalam ja elukogenematum teadvus valimistulemust suunab seda lihtsamat poliitikat saab rahvale müüa. See ongi reformierakonna poliitika.

jaminaka
jaminaka

Missuguse väljundi,kas Soome…

Kalev
Kalev

Ainult üksikutele lastele on see mingi väljund. Enamus ei tea sellest midagi.

Mart
Mart

“Kogu aeg räägitakse”. Kes räägib, kas Rosimannus, Michal või veel keegi? Lapsed juba ongi poliitikas, näiteks laps nimega LUIK.

krista+saar
krista+saar

kus on artikli keeletoimetaja? väikese nupukese esilauses kaks tobedat täheviga!?

wpDiscuz