Üldplaneeringut muutva Rälbyranna detailplaneeringu algatamine. Keskkonnamõjude strateegilise hindamise (KSH) mittealgatamine.

Kylaline

info@le.ee

Vormsi vallavolikogu algatas 30. märtsi 2015. a otsusega nr 10 üldplaneeringut muutva Rälbyranna detailplaneeringu, kokku 5,1 ha, mis hõlmab üldkasutatava maa sihtotstarbega Rälbyranna katastriüksust 90701:003:0323, osaliselt Rälby sadama teed 9070005 ja Lautri teed 9070019. Detailplaneeringu eesmärk on ehituskeeluvööndi vähendamine, ehitusõiguse ja hoonestustingimuste määramine paadikuuridele, merepääste-kalurite hoonele, vaatlustornile, olemasolevatele rekonstrueeritavatele sadamamuulidele, olemasolevale vundamendile kavandatavale grillimis-istumispaigale, slipile, asukoha määramine navigatsioonimärkidele, tuletõrje veevõtukohale, supelranna rajatistele, kuivkäimlatele ja prügikastidele, olemasoleva loodusliku haljastuse kujundamine sadama- ja puhkealale sobivaks, liiklemisskeemi väljatöötamine ja parkimiseks sobiva asukoha määramine.
Otsustati jätta Rälby küla Rälbyranna detailplaneeringu koostamise protsessis keskkonnamõjude strateegiline hindamine algatamata. Planeeritava tegevuse tulemusena korrastatakse olemasolevad ehitised ja rajatised, heakorrastatakse sadama- ja puhkeala ning reguleeritakse praegu toimuvat stiihilist tegevust. Kui detailplaneering koostatakse arvestades keskkonna- ja õigusaktide nõudeid, ei kaasne detailplaneeringu elluviimisega tõenaoliselt olulist negatiivset keskkonnamõju Natura 2000 Väinamere hoiualale. Soovitav on planeerimisprotsessi kaasata keskkonnaekspert ja võimaliku keskkonnamõju vähendamise ettepanekud tuua välja detailplaneeringu seletuskirjas eraldi peatükina.
Detailplaneeringu algataja ja korraldaja on Vormsi vallavalitsus.
Lisadokumente saab vaadata Vormsi valla kodulehel: http://vormsi.ee/demokraatia/avalik-teave-dokumendiregister-ja-uldaktid/ ja http://avalik.amphora.ee/vormsivv/index.aspx?type=12&id=107500.

Vormsi Vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments