0

Saarte Hääl: Ormsö katsetas meresõitu kümme tundi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ormso2Parvlaev Ormsö. Foto: erakogu

Läinud neljapäeval toimusid Nasval Baltic Workboatsi tehases valmiva Vormsi uue liinilaeva Ormsö käigukatsetused merel. Ühtekokku kestsid need kümme tundi, kella 8-st hommikul kella 18-ni õhtul. Laevatööstuse ekspordijuhi Jüri Taali kinnitusel on see käigukatsetusteks igati tavapärane aeg, kirjutas Saarte Hääl.

Katsetused toimusid Taali sõnul täies mahus, sõideti peamiselt kursil Nasva–Sõrve säär. Kiiruskatsetus tehti maksimaalsel võimsusel, sõites nii vöör kui ka ahter ees. Katsetati manööverdamist erinevatel kiirustel, mõõdeti pöörderaadiust erinevatel kiirustel, katsetati avariipidurdust, ankurdamist, kiirvalvepaadi veeskamist laeva käigult ja rooliseadme avariijuhtimist.

Laevaehitaja jäi katsetuste tulemustega rahule. “Laev demonstreeris väga häid sõidu-, manööverdamis- ja ökonoomsusnäitajaid,” kinnitas Jüri Taal. Ormsö nn üleandmiskatsetused said käigukatsetuste läbiviimisega seega lõpetatud. Erinevad katsetused kestsid kokku kuus nädalat ning laeva ristsed on planeeritud 22. maiks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz