Taebla lasteaial hakatakse katust vahetama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taebla lasteaia remondiks kulub 37 650 eurot ühinemistoetust. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vald vahetab Taebla lasteaial katuse, et vähendada soojakadu.

Vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul vajas katus vahetamist kahel põhjusel: peale suure soojakao oli tegemist ka nõukogude ajal ehitatud lamekatusega, mis polnud kuigi kvaliteetne.

Kuna lasteaed on haralise kujuga, oli katusepind suur ja soojakadu vallale märkimisväärne. Ehitustööde käigus lammutatakse vanad soojustused, võetakse ära tõrvapapp ja tehakse uus soojustus ning pannakse uus katus, mis ei ole enam lamekatus, vaid kerge viilkatus.

Hankele laekus viis pakkumust. Kuigi ametlikult kinnitab vallavalitsus ehitaja teisipäeval, olid pakkumuste vahed Lõhmuse sõnul kuni 50 000eurosed.

„Sisult on võitja teada, ametlikult on veel kinnitamata,” ütles Lõhmus ja lisas, et edukas pakkumine läks täpselt nende eelarvesse, mis oli umbes 190 000 eurot.

Vald loodab, et ettevalmistustöid saab alustada niipea kui võimalik ja kõige mürarikkamate töödega hakatakse peale siis, kui lasteaed on puhkusele läinud, st pärast jaanipäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
okas
8 aastat tagasi

Taeblas suur kõrgete kuuskedega hekk maha võetud.Miks sellest ei kirjutata??Kas tõesti teisiti ei saanud?Okas jääb südamesse.

...
8 aastat tagasi

Rõõmustav uudis!See võib ka kena välja näha.Ehitaks lasteaia suuremaks ka,et kõik ikka ära mahuksid,kui meile nõnda palju uusi juurde tuleb-juurte juurde tagasi…..?