Haapsalu esindus käis linna Peterburis tutvustamas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hortus_KapellaHortus Musicus Kapella kontserdimajas. Foto: Tõnu Parbus

Esmaspäeval toimus Peterburis Kapella kontserdimajas Haapsalut tutvustav sündmus, kus esines Venemaal hästi tuntud Hortus Musicus, teatas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Kolmandat korda toimunud sündmuse vastu näitas Parbuse sõnul suurt huvi saalitäis rahvast, kes kohale oli tulnud. Kaheksasajast istekohast oli täidetud seitsesada.

Enne kontserti jagati kohale kutsutud turismiasjalistele ning kõigile teistele Haapsalut ning Läänemaad tutvustavaid materjale.

Kontserdi ajal jooksid taustaks pildid Haapsalust ning õhtujuht tutvustas kuurortlinna. Kontserdile ning sellele järgnenud vastuvõtule olid kutsutud diplomaatiline korpus, ajakirjanikud, ettevõtjad, Peterburi turismifirmade esindajad ja Peterburis elavad Eesti kodanikud.

Linnapea Urmas Suklese sõnul on Haapsalu päev Peterburis kindlasti kaasa aidanud turistide jõudmisele Haapsallu ja Läänemaale. „Kui vaadata, et vene turistide ööbimiste arv eelmise aasta jooksul Eestis vähenes, siis Lääne-Eesti regioonis hoopis kasvas.“ Läänemaa üks suurimaid ööbimiste kasvusid oli Vene turistide abil. „Läänemaal tõusis idanaabritest turistide arv tervelt 23%. Nubrites teeb see 1100 ööbimist rohkem kui aasta varem“, rääkis Sukles.

Suklese sõnul on plaanis selles formaadis turundussündmust jätkata, vahendas Parbus.

Delegatsiooni kuulusid ka ettevõtjad ning Kullamaa, Noarootsi ja Nõva valla esindajad. Haapsalu linna päeva Peterburis toetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jajaa
9 aastat tagasi

Tädike,kes lv-s paberit laiali tassib on ju ka inime ja tahab võimast Venemaad oma silmaga näha. Eks need viimased käimised ole juba vähem kui 3 aasta pärast pakivad paljud seal majas oma asjad.

Mailis
9 aastat tagasi

Jälle häda….Mis on Hortus musicusel viga, et Eesti ühte maakonda kontserdiga toetada ei või? Mis need nimed Sulle annavad peale selle, et siis nende vigu jälle otsima hakkad. Loe parem, et Läänemaal kokku turistide hulk ei vähenenud ja ole rõõmus.

No
9 aastat tagasi
Reply to  Mailis

jääb tõesti tunne, et siin käib pidevalt mingi paranoiline viriseja erinevate nimede all kritiseerimas linnavalitsuse tegemisi. On omale paar sõpra ka leidnud…

?
9 aastat tagasi

Sooviks neid 11 nime teada,kes Haapsalu linnavalitsusest Venemaal käisid?

Tont.
9 aastat tagasi

Tulge mõistusele- hortus musicus ! Sama hästi võiks viina asemel keefiri pakkuda…