Koolid õpivad üksteise parimatest praktikatest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

HuvitavKool_logo_sinine_RGBEnam kui 170 õpetajat, koolijuhti ja haridushuvilist vahetavad täna Tartus kogemusi, kuidas uuenduslike lahenduste kaudu tõsta õpilaste huvi õppimise vastu. Teist korda toimuval Huvitava Kooli parimate praktikate päeval on esindatud üle 70 kooli, kes soovivad koostöös muuta õpet elulähedasemaks, kaasavamaks ja motiveerivamaks.

Parimate praktikate päeval „Kooli õppekava kui võimalus“ räägitakse üldharidusvaldkonnas aktuaalsetest teemadest: õpetajast kui uueneva õpikäsituse eestvedajast, võimalustest kooli õppekava paindlikult kujundada ja õppe kavandamisel ning hindamisel e-teste kasutada. Pärastlõunal toimuvates töötubades jagavad häid kogemusi ja praktilisi näpunäiteid need, kes on kooliuuenduses teistele eeskujuks.

Koolide parimad praktikad puudutavad nii ainetevahelist lõimingut, digipädevuste arendamist kui ka kogukonnaga koostööd. Töötoad viivad läbi Jüri gümnaasium, Rakvere gümnaasium, Salme põhikool ja Vastse-Kuuste kool, Paide gümnaasium, Põltsamaa ühisgümnaasium, Haapsalu linna koolid, Viljandimaa Rajaleidja keskus ja Tarvastu gümnaasium ning Tartu Karlova ja Supilinna Selts.

Algatuse Huvitav Kool eestvedaja Pille Libliku sõnul on sündmuse eesmärk tuua esile praktikad, mis tõstavad kooliga rahulolu ning julgustavad koostööle. „Igapäevases koolielus võib olla keeruline pöörduda teise kooli poole ja küsida, mida toredat ja erinevaid osapooli motiveerivat toimub. Huvitava Kooliga oleme võtnud vahendaja rolli, et olemasolevatest headest praktikatest õppimine koolidele lihtsamaks teha.“

Parimate praktikate päeva korraldavad haridus- ja teadusministeeriumi algatus Huvitav Kool, SA Innove ning Tartu Ülikooli haridusuuringute ja õppekavaarenduse keskus.

Huvitavast Koolist saab lähemalt lugeda algatuse veebilehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments